Бойко Борисов пристигна в Брюксел за срещата на лидерите на

...
Бойко Борисов пристигна в Брюксел за срещата на лидерите на
Коментари Харесай

Бойко Борисов пристигна в Брюксел за срещата на лидерите на ЕС за Брекзит

Бойко Борисов дойде в Брюксел за срещата на водачите на Европейски Съюз за Брекзит.

"Пристигнах в Брюксел, където ще вземам участие в изключителното съвещание на Европейския съвет по отношение на Брекзит ", написа Борисов в профила си във "Фейсбук ".

Държавните и държавни ръководители на страните членки ще обсъдят последните събития по отношение на Брекзит по време на работна вечеря във формат ЕС-27.

Поводът за свикването на ексклузивен Европейски съвет е отхвърлянето на Споразумението за отдръпване на Англия от Европейски Съюз от Камарата на общините на Обединеното кралство на 29 март. Съгласно заключенията на Европейския съвет от 21 март 2019 година, освен това състояние, английският министър председател може да предложи последващи дейности, които Европейският съвет да прегледа преди 12 април 2019 година В тази връзка, на 5 април 2019 година министър председателят на Англия Тереза Мей изпрати писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск с искане за удължение на член 50 до 30 юни 2019 година В настояването се поема ангажимент за осъществяване на избори за Европейски парламент, както и за градивно съдействие с Европейски Съюз.

Лидерите ще обсъдят и опциите за различен по-дълъг период за отдръпването на Обединеното кралство от Европейския съюз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР