Бойко Борисов прежали Мария Габриел, но не и Министерство на

...
Бойко Борисов прежали Мария Габриел, но не и Министерство на
Коментари Харесай

След уютен разговор: Борисов прежали Габриел, но не и Външно

Бойко Борисов прежали Мария Габриел, само че не и Министерство на външните работи. 

" ГЕРБ упорства да си резервира външно министерство, съгласни сме министър да е и различен човек, не Мария Габриел ", съобщи през днешния ден коридорите на Народното събрание водачът на партията.

Той уточни, че през вчерашния ден е имал диалог със съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, който окачестви като " комфортен, другарски ". Говорили близо три часа.

Както е известно, в " сглобката " се появи напрежение, откакто и премиера Николай Денков (ПП), и вицепремиера и министър на външните работи сега Габриел (ГЕРБ) желаеха след ротацията през март титулярния пост в Министерство на външните работи. От ПП-ДБ се мотивираха с това, че Габриел не може да съчетава и двете позиции - хем на министър-председател, хем на Министерство на външните работи министър, а и в този момент ГЕРБ държи парламентарната комисия по външна политика чрез нейния ръководител Бойко Борисов. Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов пък заприказва за " изход " в чужбина и на партиите от обединяването.

От ГЕРБ възразиха: в управническата стратегия е записано (което е факт), че след ротацията Денков ще е вице и министър на образованието. (Но такова нещо не написа в управническата декларация на двамата ротационни министър председатели, нито пък има документ, в който Габриел да е избрана за външен министър и след първото деветмесечие на управлението). Отделно: Габриел била " сама като кукувица в Министерския съвет " (по Борисов).

" Нечистоплътно показват от Политическа партия нашите срещи и споделят, че аз им повеждам Движение за права и свободи, а те ми ги водят в кабинета, идват дружно ", разяснява още Борисов през днешния ден.
Кой води Пеевски
Поводът стана утринното присъединяване на дясната ръка на Кирил Петков - Лена Бориславова в ефира на Нова тв, при което тя даде да се разбере, че Делян Пеевски, който официално не би трябвало да има никакво отношение към парламентарното болшинство на ГЕРБ и ПП-ДБ, каквото те и сами имат, участва на всички срещи, воден от ГЕРБ. На процедура ГЕРБ и Движение за права и свободи са в коалиция, както Политическа партия и Демократична България са в коалиция - уточни Бориславова.

По думите на Борисов обаче персонално Петков водел в кабинета му ръководителя на парламентарната група на Движението и двамата показали другарски оттношения.

" Веднъж ПП-ДБ желаят да употребяват целия комфорт на поддръжката на Движение за права и свободи, а различен път - не ", съобщи Борисов. " Днес споделих на Пеевски повече, че не желая никой дружно да идва при мен. Срещите при мен ще бъдат като ги потвърдя и когато желая ", разгласи той.

Разбира се, самият Пеевски не пропусна да се изкаже по всички тематики, в това число за това кой би трябвало да е външен министър.

Обяви Движение за права и свободи за част от парламентарното болшинство, единствено не желала постове в Министерския съвет. Определи партията си като " балансьор ".

Външно е на ГЕРБ - отсече още водачът на парламентарната група на Движение за права и свободи, от чиито гласове не зависи избора на кабинет и състав.

А за това кой кого кани в кабинета на Борисов, съобщи:

" Взехме да ставаме като гаджета ".

И реши да посочи, че не харесва мъже (в сантименталния смисъл на думата).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР