Бойко Борисов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.Пратката от азиатската държава ще

...
Бойко Борисов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.Пратката от азиатската държава ще
Коментари Харесай

Борисов обясни защо много го притеснява ниската заболеваемост

 Бойко Борисов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Пратката от азиатската страна ще бъде доставена по въздух. " Не питайте по какъв начин се провежда превоз в същото време " - сподели Борисов. 

Той напомни, че неговите сътрудници министър председатели приказват за 60-70% заразяване на популацията. В Корея вирусът почнал да повтаря. 

" Никой не може да ми изясни като здравна доктрина до каква степен и по какъв начин ще се развие. Има доста непознати неща, които този ковид носи със себе си. Учените не го познават. Действаме малко сляпо " - разяснява министър председателят.

Тестуването с PCR в целия свят се приема за меродавна методика. По предложение на вирусолога проф. Радка Аргирова 20 души да се тестват с един PCR.

" Когато процентът на позитивни проби е невисок, се приема така наречен способ на пулове. Ако би трябвало да изследваш 100 души и 5% са позитивни, тогава може да се направи следното: събираш 5 материала и изследваш кой от тях е болният. Този способ на пуловете е въведен през Първата международна война " - изясни проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Според Кантарджиев обаче има проблам в чувствителността на този способ. " Ако потвърди ниско число - добре, само че в случай че има малко вирус – тогава не можеш да събираш 10 материала. Опитвали сме го, работим го " - разяснява той.

Премиерът Борисов сподели, че предлагането се приема. Тъй като и частните лаборатории пращат проби за проучване в н
" Утре ще представим по какъв начин ще стартираме произвеждане на проби. Навремето България е имала сходни мощности, въпреки и във военната област, в границите на Вършавския контракт " - сподели Борисов. В момента у нас има запас от 10 000 - 15 000 PCR теста. 

" Това, което доста ни тормози, е, че ниската заболеваемост води до  чувството, че е надали не смешка. Макар че голямата част от българите схващат, че единственото вярно деяние е дистанцията " - разяснява министър председателят. Той уточни като образец Австрия, където приказват какво ще създадат единствено в бъдеще време.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР