Бойко Борисов потвърди, че както той, така и представители на

...
Бойко Борисов потвърди, че както той, така и представители на
Коментари Харесай

Бойко Борисов потвърди, че са се срещали с Алексей Петров

Бойко Борисов удостовери, че както той, по този начин и представители на " Продължаваме Промяната " са се срещали с Алексей Петров преди съставянето на постоянното държавно управление.

" Алексей Петров беше непосредствен с бащата на Кирил Петков и тях и като всички нас търсеше разновидности да се направи нещо устойчиво след пет следващи избори. Срещи сме провеждали с него, той с тях, с цел да може да си имаме даже някакво нежно доверие ", сподели той пред публицисти в Народното събрание.

Борисов съобщи, че не е обещавал пост в ДАНС на Петров, не знае дали някой различен го е правил.

Правителството се е събрало да свърши 5 - 6 неща, които ще го държат дружно, до момента в който вървят, разяснява още той.

" Трябва да променяме Конституцията, би трябвало да променяме КПКОНПИ, би трябвало да пуснем Плана за възобновяване, би трябвало да напреднем задоволително по Шенген и еврозоната и да приключим тези тематики. Смисълът да създадем държавно управление беше единствено този ".

По думите му кадровите назначения по този начин или другояче се вършат, а сега би трябвало да се овладеят цените и инфлацията. Каза, че антикорупционното законодателство ще влезе за разискване в Народно събрание още идната седмица. Коментира и проблема с поисканото премахване и последвалата оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи:

" Президентството е сериозна институция и едва ли ще си сложат проблем на главата и ще държат основен секретар, с който държавното управление да се оправдава за всички проблеми с престъпността. Мисля, че ще има нов основен секретар, тъй като въпреки това не е редно едно държавно управление да не може да направи всичко, в което има вяра ".

Борисов съобщи, че " партията на смяната " носи цялата отговорност за това предопределение:

" Ние, както сподели Кирил Петков, имаме 10 зам.-министри от несъмнено 60, имаме един министър - вицепремиер от 18 или 19. Да, ние поддържаме, във значимите неща даже сме водещи, само че по другите тематики - Денков и вътрешният министър би трябвало да приказват с президента и да уговарят министрите ".

Лидерът на ГЕРБ отхвърли присъединяване на съветския политик Андрей Бабаков в построяването на газопровода " Турски поток ", който самият Борисов назовава " Балкански ".

" Считам, че във времето, в което Турция и Гърция направиха всичко допустимо да изолират България от трасетата за транспорт на газ, успяхме да се преборим и да си създадем " Балкански поток ", който е 100% държавен и сега е печатница за пари за българските жители ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР