Бойко Борисов потвърди, че е имало срещи между представители на

...
Бойко Борисов потвърди, че е имало срещи между представители на
Коментари Харесай

Борисов потвърди за срещи с Алексей Петров: Той като нас търсеше варианти за нещо стабилно след пет поредни избора

Бойко Борисов удостовери, че е имало срещи сред представители на ГЕРБ, Политическа партия и Алексей Петров за сформиране на постоянно държавно управление.

" Алексей Петров беше непосредствен с бащата на Кирил Петков и като всички нас търеше разновидности да се направи нещо устойчиво след тези пет следващи избори ".

" Трябва да променяме конституцията, би трябвало да променяме КПКОНПИ, би трябвало да пуснем Плана за възобновяване, би трябвало да напреднем задоволително по Шенген и еврозоната и да приключим тези тематики. Смисълът да създадем държавно управление беше единствено този ".

По думите му кадровите назначения по този начин или другояче се вършат, а сега би трябвало да се овладеят цените и инфлацията.

" Не сме се събрали, тъй като се харесваме или се обичаме, събрали сме се да свършим 5-6 неща, до момента в който вървят, това ще държи държавното управление дружно ".

Борисов сподели, че антикорупционното законодателство ще влезе за объждане в Народно събрание още идната седмица. Коментира и проблема с поисканото премахване и последвалата оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи:

" Президентството е сериозна институция и едва ли ще си сложат проблем на главата и ще държат основен секретар, с който държавното управление да се оправдава за всички проблеми с престъпността. Мисля, че ще има нов основен секретар, тъй като въпреки това не е редно едно държавно управление да не може да направи всичко, в което има вяра ".

Борисов съобщи, че партията на смяната носи цялата отговорност за това предопределение:

" Ние, както сподели Кирил Петков, имаме 10 зам.-министри от несъмнено 60, имаме един министър - вицепремиер от 18 или 19. Да, ние поддържаме, във значимите неща даже сме водещи, само че по другите тематики - Денков и вътрешният министър би трябвало да приказват с президента и да уговарят министрите ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР