Бойко Борисов, популисткият лидер на България, е изправен пред народен

...
Бойко Борисов, популисткият лидер на България, е изправен пред народен
Коментари Харесай

Пардю: Време е Европа да се намеси и да помогне на българите срещу Борисов

Бойко Борисов, популисткият водач на България, е изправен пред национален протест, който няма да изчезне.

Вече повече от два месеца хиляди българи излизат по софийските улици, с цел да изискат оставката му. Те осъждат неспособността на държавното управление да се оправи с разрастващата се корупция, въздействието на проведената престъпност и неналичието на съществени стандарти за народна власт, написа за " Политико " Джеймс Пардю, някогашен дипломат на Съединени американски щати в България (2002-2005), заместник-помощник-генерален секретар на интервенциите в НАТО и шпионин в американската войска.

Борисов и неговите помощници дадоха отговор на всеобщите демонстрации и неодобрение, като се придържат по-здраво към властта. Изправена пред липса на прогрес макар седмици на безсърдечен напън, извънредно време е Европа да даде да се разбере, че стои до народа на България и апела им за същинска народна власт, и да подхваща съответни стъпки, с цел да им помогне да реализират тази цел.

България има лекомислен облик на демократична нация, само че в реалност нейната политическа и правосъдна конструкция е изгнила в основата си.

Откакто страната одобри парламентарна народна власт през 1991 година, политическите партии, придвижвания и държавни управления идват и си отиват, като подценяват публичните упования по отношение на главните детайли на демокрацията. По времето на държавното управление на Борисов обстановката се утежни доста повече.

Борисов сътвори система с доста от отличителните белези на еднопартийна страна. Той дейно унищожи политическата съпротива в страната посредством необятното потребление на заплашване, локална корупция и хипотетично пазаруване на гласове на всеобщо равнище в общностите. Управляващата партия - Партията " Граждани за европейско развиване на България " (ГЕРБ) - последователно консолидира властта за сметка на демокрацията и развиването.

Борисов и неговият политически уред могат да бъдат характеризирани като " светлината на Путин ", употребявайки същата тактичност като съветския мощен човек, само че методът е по-малко непоколебим. Въпреки че Борисов обича да се показва като популист, методите му са властнически.

България също има изложба от богати " олигарси ", в това число Делян Пеевски, който управлява разпространяването на медии в цялата страна. За участие в този клуб е нужна поддръжка за Борисов и ГЕРБ. Ползите могат да бъдат обилни за поддръжниците и строги санкции за другите. Като такава, границата сред законния бизнес и проведената престъпност е размита, а сполучливият бизнес е обект на правосъдно гонене и враждебно вдишване на техните активи.

Всичко това е с поддръжка на полицейска и правосъдна система, която Борисов и ГЕРБ управляват значително.

Това е система, основана за корупция в огромен мащаб. Както стачкуващите знаят, това е и система, която задушава самостоятелната самодейност, потиска пресата и обезкуражава задграничните вложения. Всичко това предизвиква младите българи да изоставен страната си, с цел да намерят бъдещето си в други по-отворени и демократични общества.

Европа, в случай че се грижи за отбраната на демокрацията, в този момент би трябвало да поеме водеща роля в поддръжка на техните претенции за смяна.

За страдание Вашингтон няма да помогне за подобряването на демокрацията в България, до момента в който Доналд Тръмп е в Белия дом. Президентът на Съединени американски щати не демонстрира интерес към поощряване на демокрацията по време на ръководството си и това е малко евентуално да се промени с наближаването на изборите в Съединени американски щати.

Европейски Съюз, който дава големи дотации на България, има средствата и интереса да се оправи с неналичието на господство на закона, независимост на печата и други съществени детайли на демокрацията в България. В последна сметка средствата на Европейски Съюз, които са обект на корист и корупция, произлизат от данъкоплатците на страните от Европейски Съюз и Европейски Съюз носи отговорност за гарантиране на сигурността на тези фондове.

В кратковременен проект европейските страни и Европейски Съюз би трябвало да признаят легитимността на обществените демонстрации в България и слабостите на демокрацията в нацията.

Като втора стъпка Европейски Съюз би трябвало да разгласи, че ще организира интензивно следствие на потреблението на финансиране от Европейски Съюз в България и че ще наложи правни препратки и наказания.

Трета стъпка би трябвало да включва наблюдаване на избори, обзор на свободата на печата и оферти за използване на правосъдната промяна в България.

Европейски Съюз разполага с повече от задоволително власт, надзорни благоприятни условия и организации за осъществяване, с цел да проверява и да държи българското държавно управление отговорно в области, в които се ползва финансиране от Европейски Съюз.

В последна сметка бъдещето на България би трябвало да бъде решено от българи, само че през днешния ден българите, пледиращи за народна власт на улицата, може сами да не съумеят да реализират главните демократични промени, които търсят.

Ако Европа би трябвало да е съюз на същински демокрации, Европейски Съюз и неговите страни членки би трябвало да защитят и да се борят за този блян.
 Европейска комисия пита Гешев дали проверява Бойко Борисов
Европейска комисия пита Гешев дали проверява Бойко Борисов

Заради схемата за пране на пари в Барселона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР