Бойко Борисов получи спортен екип на Русенския университет /РУ/ с

...
Бойко Борисов получи спортен екип на Русенския университет /РУ/ с
Коментари Харесай

Подариха на Борисов фланелка за 5 милиона

Бойко Борисов получи състезателен екип на Русенския университет /РУ/ с името си и № 13. " Тази фланелка ми коства 5 милиона ", пошегува се министър председателят с обезпечените средства от Фонд " Козлодуй " за санирането на постройките във висшето учебно заведение, написа Русе нюз. Той откри нов състезателен комплекс в районно управление (на МВР) дни, преди началото на новата академична година. "Аз съм доста благополучен, когато съм измежду преподаватели в университети, тъй като с цел да има положително усещане на това, което професорите споделят, би трябвало ви здрав дух в крепко тяло ", съобщи министър председателят Борисов, откакто преряза лентата.

Очаква се следващата година Националната университетска спартакиада да се организира в този комплекс. "Трите комбинирани стадиони с изкуствена настилка покриват всички условия за сигурност и употреба ", изясни ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев. Настилките на терените са с друга дебелина, според от типа спорт, който се практикува.

Игрището за минифутбол от 870 кв.м е със изкуствена трева и посипка от каучукови гранули с обща дебелина 4 см. Друго игрище е със същата повърхност е за хандбал. Има и площадка за волейбол и баскетбол с акрилна настилка върху асфалтовата основа.
Напълно актуализирана е спортната зала на комплекса. Там също е заменена подовата настилка, хидро- и топлоизолация, заменена дограмата и изолирано подпокривното пространство. Общата застроена повърхност на залата е 584 кв. м.

Инвестицията на университета в спортния комплекс е на стойност 1,2 млн. лева Средствата са обезпечени напълно от висшето учебно заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР