Бойко Борисов получи покана за финала на Шампионската лига Президентът

...
Бойко Борисов получи покана за финала на Шампионската лига Президентът
Коментари Харесай

Шефът на УЕФА е в София, за да подкрепи Михайлов за нов мандат


Бойко Борисов получи покана за финала на Шампионската лига

Президентът на европейската футболна централа - УЕФА Александър Чеферин е в София по покана на президента на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов в навечерието на избора на нов началник на българската централа.

Третият мандат на Михайлов отпред на родния футбол изтича при започване на последваща година, само че БФС към момента не е оповестила датата за провеждането на конгрес.

Борислав Михайлов зае поста началник на БФС през октомври 2005 година, откакто " Би Би Си " излъчи кино лентата " Да купиш игрите ", в който тогавашния началник на БОК и БФС Иван Славков беше махленски в корупция.

Кандидатурата на Михайлов за четвърти мандат към момента не е оповестена публично, само че към този момент получи поддръжка от няколко члена на изпълкома. Първо притежателят на " Лудогорец " Кирил Домусчиев обществено разгласи, че държи някогашният капитан и вратар на националния тим, който извоюва бронзови медали на международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година, държи да остане отпред на футболния съюз.

След това поддръжка за Михайлов даде и първият вицепрезидент на централата Йордан Лечков. " Моят претендент е Борислав Михайлов. Чух някои да споделят, че щял да се отхвърля - това е несериозно, изобщо не е премисляно такова нещо. Бих се концентрирал върху подобаващия претендент, който е сегашният ", разяснява преди дни Лечков пред Нова телевизия.

Към момента единственият формален кандидат за поста е различен футболист от " златното потомство " Любослав Пенев. В началото на декември той разгласи, че напуща поста треньор на дублиращия тим на испанския " Валенсия ", с цел да се хвърли в борбата за президент на БФС.

Междувременно президентът на УЕФА Александър Чеферин е имал среща с премиера Бойко Борисов на летище " София ", заяви държавната пресслужба и БФС. Основна тематика на диалога им е била " задълбочаването на положителната връзка с УЕФА и ФИФА в полза на развиването на българския футбол ", се споделя в държавното известие.

Пред Чеферин са били показани спортните бази и стадионите, с които страната ни разполага. Специално внимание е било обърнато на направените изкуствени терени за мини футбол, посредством които са основани благоприятни условия за дейни занимания на деца и младежи.

Александър Чеферин е благодарил на Бойко Борисов за помощта от страна на държавното управление при обезпечаването на терен за построяването въз основата на БФС на територията на резиденция " Бояна ". По думите на Чеферин " оборудването е неповторимо в европейски мащаб ".

Чеферин е поканил българския министър председател да бъде формален посетител на финалната среща на Шампионската лига през май 2018 година

По-късно Чеферин, Михайлов и спортният министър Красен Кралев са имали среща с Националното съдружие на общините в Националната футболна база в " Бояна ".

Основната тематика е била съдействието сред УЕФА, БФС и общините у нас. Обсъдени са били и разнообразни благоприятни условия за подобряването на инфраструктурата на детско-юношеските школи в другите райони на страната благодарение на УЕФА, БФС и общините, както и използването на новата стратегия на УЕФА за учебен футбол и сполучливото продължение на програмата " Грасрутс ", се споделя в известие на БФС.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР