Бойко Борисов побърза да охлади оптимизма на ПП-ДБ за подписване

...
Бойко Борисов побърза да охлади оптимизма на ПП-ДБ за подписване
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Изборите две в едно са логичен завършек на некоалицията

Бойко Борисов побърза да охлади оптимизма на ПП-ДБ за сключване на меморандум за ръководство.

“За мен от това, което са написали, първите 10 реда, тях ми ги прочетоха, изборите две в едно са безусловно логически свършек на тази некоалиция ”, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в парламента предложения от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) меморандум за ръководство.

Не съм го чел, тъй като го нямам, съобщи той. Борисов сподели, че вицепремиерът Мария Габриел разполага с меморандума и допусна, че тя ще направи своето изказване. Аз от името на ГЕРБ мога да кажа, че това освен, че не е задоволително, а е незряло, сподели той.  

Борисов уточни, че в ПГ на ГЕРБ-СДС не са получили никакъв меморандум, а Мария Габриел по телефона му прочела първите няколко фрази, само че той я спрял.

Подобен метод е неузрял, разяснява водачът на ГЕРБ. Подобен документ се изготвя от работни комисии, ние го правихме преди време с Реформаторския блок към един месец, добави той. Борисов изясни, че в процеса на правене следва да вземат участие представители и на двете страни и когато един подобен документ е подготвен, отива за автограф. 

Интересно е, че вие ми говорите за някакъв документ, изпратен някъде, във време, в което те интензивно сменят регулатори. Този метод към този момент не е неузрял, този метод е нахален, този метод е недопустим, този метод слага ГЕРБ в неспособност да поддържа каквото и да било, съобщи Бойко Борисов.

Кой съгласува промяната на най-важната организация в страната – Агенцията за държавен финансов надзор, и тя в кой меморандум е записана, попита той. Лидерът на ГЕРБ сложи въпроса още за Дирекцията за народен строителен надзор, за Българската организация по сигурност на храните и за промяната в Агенция “Митници ”, за която разбрали през вчерашния ден.

“Подялба на регулаторите – коя правова страна парцелира… Аз разбирам, това е доста обилно предложение към ГЕРБ, с Кирил Петков да си разделим страната на две – правосъдна власт и регулатори ”, разяснява в отговор на въпрос Борисов и добави, че не вижда безусловно никаква праволинейност. Защо девет месеца те сменяха поголовно всичко, без въобще да се сетят за сходен меморандум, попита той. 

“В този меморандум от това, което казвате, това е всичко друго, само че не принцип. Всичко друго. Да поделим с Кирил Петков страната на две, да загърбим парламентаризма, да загърбим опозицията, да си разделим за идващите седем години 50 на 50 всичко. В същото време целият Министерски съвет да остане техен, с две трети зам.-министри и с две трети регионални шефове ”, разяснява Бойко Борисов.  

Относно готовността на ПП-ДБ да се седне на една маса и да се разиска плана на меморандум, водачът на ГЕРБ сподели, че това се прави авансово. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР