Бойко Борисов обяви от болницата проектокабинета на ГЕРБ-СДС. Представи кандидат-премиера

...
Бойко Борисов обяви от болницата проектокабинета на ГЕРБ-СДС. Представи кандидат-премиера
Коментари Харесай

Борисов обяви състава на проектокабинета на ГЕРБ-СДС

Бойко Борисов разгласи от болничното заведение проектокабинета на ГЕРБ-СДС. Представи кандидат-премиера Даниел Митов като човек с потвърдена евроатлантическа ориентировка. И го посъветва:

" Вземете през днешния ден мандата и се опитaйте с разсъдък да говорите с тези хора. Дори да не се съгласяват, ние сме длъжни да го изговорим с тях, тъй като след това, като им потрябва болшинство за значими тематики, ние ще отговорим със същото надменност ", съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Отново изясни за какво той не е отпред на този проектокабинет.

" Българският гласоподавател ни сложи преди всичко. Естествено те желаят да съм министър председател аз. В тази обстановка аз реших че страната, спокойствието, средата за работа без дразнител, щото ние сме в политиката като Роналдо или Меси. И те в този момент по всякакъв начин се дарват да ни няма, само че с коляно куцаш, значимото е главата да е здрава ", съобщи Борисов.

Похвали министрите в оставка за свършената работа, сподели че никой от тях не работил едва. Дори поканил Красимир Каракачанов да остане на поста министър на защитата, само че той отказал, поради вота на народа, който не позволил Вътрешна македонска революционна организация в Народното събрание.

" Такова е времето такива са изборите, по този начин ни е подредил народа ", сподели Борисов.

Най-добрият барабанист - по този начин дефинира претендента за министър на културата Калин Вельов. Посъветва го по-често да си демонстрира плочките на корема.

Според Борисов туризмът е агитация и би трябвало да се внушава, че българското е най-хубаво. Смята, че с тази задача най-добре ще се оправи Любен Дилов.

" Аз се надявам, че тези сценаристи, които в този момент употребяват тези обидни прилагателни, би трябвало да кажат за какво не те харесват ", сподели Борисов.

Похвали Деница Сачева като най-хубавия обществен министър.

А самият Любен Дилов-син счита, че парламент мъчно ще сформира държавно управление.

" Сложно е времето, господин Борисов, тъй като двете първи политически сили леко куцат и вие господин Трифонов ", сподели Любен Дилов-син.

Бойко Борисов упрекна в плашливост и безнаказаност всички,които авансово афишират,че няма да се коалират с ГЕРБ. И предвижда.

" Аз ще се върна, ще се активизирам, когато се види какво могат другите, аз съм боец, като какъв - няма значение ", сподели Борисов.

След срещата в болничното заведение, претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС дойде на " Дондуков " 2, където президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата група в Народното събрание. Председателят на групата Десислава Атанасова показа кандидатурата на Даниел Митов за министър-председател. Държавният глава му пожела да образува държавно управление, което дейно да води страната и да я изведе от актуалната рецесия.

След церемонията пред публицисти Даниел Митов сподели, че ГЕРБ ще търси поддръжка от парламентарните групи, с които има идеологическа непосредственост. Увери че са подготвени на взаимни отстъпки.

" Разбира се, това е Демократична България. Ще ги поканим публично за съвещания. От там насетне към този момент зависи от тях дали ще се отзоват. Разбира се ние ще поканим и групата на " ИТН ". При всички състояние ще се опитаме съществено да обмислим разновидности за това какъв кабинет може да се сформира. Винаги се вършат взаимни отстъпки, когато се приказва за поддръжка и за съдружна форма. Той отхвърли да са водени скрито съвещания ", сподели номинираният за министър председател на ГЕРБ Даниел Митов.

" Неофициални диалози не сме водили с никого. Ще си ги водим публично, както е по процедура ", сподели номинираният за министър председател от ГЕРБ Даниел Митов.

ГЕРБ няма да протакат консултациите.

" Ще се опитам да създадем всичко допустимо, тъй че да не просто да влезем в периодите, а оптимално бързо да проведем нужните диалози. Няма да бавим ненужно процедурата. Ако установим, че няма късмет нашия проектокабинет да бъде подсилен, ще взимаме от там нататък решения ", сподели номинираният на министър председател от ГЕРБ Даниел Митов.

Митов уточни, че превъзмогването на епидемиологичната рецесия и проекти за икономическо възобновяване след пандемията, са главните цели на кабинета, в случай че получи поддръжка от Народното събрание.

Вижте повече във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР