Бойко Борисов обяви голяма новина пред посланиците ни в София.

...
Бойко Борисов обяви голяма новина пред посланиците ни в София.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: София ще е домакин на Срещата на върха в ЕС съвместно със Северна Македония


Бойко Борисов разгласи огромна вест пред посланиците ни в София. Премиерът заяви, че София ще е хазаин на Срещата на върха в Европейски Съюз взаимно със Северна Македония.

"Ще има над 30 мероприятия на министри, което е огромно и значимо събитие. Знаете, каква беше оценката на българското европредседателство. Беше несъмнено като най-хубавото ", съобщи Борисов за провеждането на Берлинския съвет в столицата на България. "При едно домакинство, като идва канцлер на Германия, президент на Франция и Италия, министър председател на Англия, аз мисля, че има по какво да поработим и още веднъж България цяла година да бъде мотор на присъединението на Западни Балкани към Европейски Съюз ", добави министър-председателят на България.

"В голямата си част работата на българските дипломати е сполучлива. Поколения дипломати са работили за България, в този момент и вие работите, мисля, че в голямата си част Вашата работа е сполучлива. С право може да се гордеете с това, което сте направили за България през годините “, уточни министър председателят. Борисов разяснява и главните задания на посланиците ни в чужбина. Според него работата в Брюксел е тежка, само че се правят доста действия по разнообразни тематики. "Заедно успяхме да създадем по този начин, че спазвайки правата на индивида и европейските полезности да си запазим границите. Българите за разлика от другите европейци да не усетят какво е миграционна вълна и напън. Положихме много старания и също сполучливи “, добави министър председателят.

Той означи, че дипломатите ни в Лондон работят в изискванията на Брекзит, само че все пак са съумели да защитят българите, които учат и работят там, както и британските жители, които да пристигнали при нас.

Спрямо контракта за добросъседство със Северна Македония Борисов сподели, че той е дал добър резултат. "Подчиняваме се на единни правила. Там чакаме комисиите да се произнесат, само че без нашия контракт за добросъседство пътят на Македония за Европейски Съюз и НАТО нямаше по какъв начин да стартира и да тръгне “, съобщи още министър-председателят. По думите му това, което Македония направи със промяна на името, смяна на прочит на историята е извънредно тежък развой, по тази причина твърдо и толерантно би трябвало да се работи по този въпрос.

Той разяснява и договорката за изтребителите F-16. "Знаете, че Съединени американски щати не отстъпват от настояването за защита да отиват най-малко 2% от бюджета. Това е единствено началото на превъоражаването на нашите военно-въздушни сили. Аз настоях да си платим незабавно. Взехме допустимо най-хубавия аероплан, който доста усъвършенства нашите благоприятни условия. Също доста спекулации чухме надали не, че в случай че няма 12, а са 9 ракети, се понижава боеспособността. Нищо сходно! Аз настоях да платим незабавно, тъй като ми омръзна три пъти, като пристигам в ръководството, да заплащам борчовете на тези, които са се пазарили ", отсече министър председателят от трибуната. "Неслучайно имаме авиация, на която единствено може да се натовари щабът и да избяга. Само транспортна авиация. Похарчени са стотици милиони, над милиард, повече в сравнение с за F-16. Пантерите – единствено с прашка можеш да стреляш оттова. Кугърите нямат и револвер на борда, а Спартаните по този начин бяха купени, че нямат и контракти за поддръжка – за повече пари в сравнение с в този момент купените потвърдени в борба F-16 Блок 70 с въоръжение. И тези същите излизат да приказват. Ние плащаме и завършваме тематиката – почтено и честно, не да оставим някой идващ да заплаща. Ние сме си събрали парите от битката с контрабандата и сивата стопанска система и си плащаме. Така както платихме на съветската компания реакторите на Белене ", разяснява още той, обръщайки се особено към посланиците в страните от НАТО и визирайки критикарите от Българска социалистическа партия.

Срещата с посланиците и непрекъснатите представители на България в чужбина е във връзка 140 години българска дипломатическа работа, които се навършват тази година.

Борисов разгласи, че е имал значима среща с шефа на Световната банка Шаолинг Янг за откриването на център у нас. Двамата са разговаряли и за транспортния кулоар Скопие - София.

Премиерът полюбопитства дали посланиците ще имат тържество, както и дали ще има наградени.

"Концесията на Летище София е образец за бистрота и съблюдаване на европейските правила. Чухме чудовищни неща, само че ние сме научени да бъдем търпеливи, тъй като най-после истината постоянно става ясно ", сподели още министър председателят по време на обичайна посланическа конференция в София.

Взехме допустимо най-хубавия аероплан, който доста усъвършенства нашите благоприятни условия. Също доста спекулации чухме надали не, че в случай че няма 12, а са 9 ракети, се понижава боеспособността. Нищо сходно – това е началото на превъоръжаването на Въоръжените сили. Аз настоях да платим незабавно, тъй като ми омръзна три пъти, като пристигам в ръководството, да заплащам борчовете на тези, които са се пазарили, съобщи министър-председателят.

Неслучайно имаме авиация, която е годна единствена да натовари щаба и да избяга. Не ракета, една пушка няма на техниката. Да ги запитвам тези, които приказват, какво въоръжение имат Пантерите – единствено с прашка можеш да стреляш оттова. Кугърите нямат и револвер на борда, а Спартаните по този начин бяха купени, че нямат и контракти за поддръжка – за повече пари в сравнение с в този момент купените потвърдени в борба Ф-16 Блок 70 с въоръжение. И тези същите излизат да приказват. Ние плащаме и завършваме тематиката – почтено и честно, не да оставим някой идващ да заплаща. Ние сме си събрали парите от битката с контрабандата и сивата стопанска система и си плащаме. Така както платихме на съветската компания реакторите на Белене, акцентира Бойко Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР