Бойко Борисов не се стремеше да влезе във властта, а

...
Бойко Борисов не се стремеше да влезе във властта, а
Коментари Харесай

Андрей Райчев: ПП не могат да вземат цялата власт непропорционално на подкрепата си, защото ще повръщат от власт! А Борисов излезе от изолация

Бойко Борисов не се стремеше да влезе във властта, а се стремеше да договаря. Борисов не се интересува от крайния резултат, тъй като той излезе от изолираност. Втората доста огромна неточност е, че Политическа партия вземат решение да усилят властта си непропорционално на поддръжката си - това е преяждане с власт. Политическа партия не могат да вземат цялата власт непропорционално на поддръжката си, тъй като ще повръщат от власт. Това съобщи социологът Андрей Райчев пред Българска национална телевизия за замразяването на договарянията за сформиране на ротационното държавно управление Денков-Габриел.
 
По думите му Радостин Василев е детонаторът. Записът, който популяризира Василев, шокира, само че той повече шокира с формата, а не със наличието. Не е казусът по какъв начин приказват политиците, а е проблем какво приказват - това плаши, разяснява Райчев и добави, че Политическа партия не схващат връзките си с Бойко Борисов.
 
Според него Борисов няма никаква цел, а се отпуска на креслото и чака да види какво другите ще създадат. Неговите съперници би трябвало да създадат нещо, а те нямат рационален ход. До няколко дни президентът би трябвало да даде втория мандат и когато това се случи, имат три благоприятни условия - да се върне мандатът при връчването му, завеждат акад. Николай Денков, който да се опита да сформира държавно управление или завеждат някой различен, друг претендент за министър председател от акад. Денков.
" Борисов ги изчаква и като ги види, ще го измисли. Най-дразнещата история са посолствата ", уточни Андрей Райчев.
 
Той не е сигурен, че ПП-ДБ ще могат да преживеят абсурда със записите, защото не са предложили нито една съответна политика. Те не могат да стоят в позата да им се даде цялата власт. Защо им е цялата власт на Политическа партия, Андрей Райчев не може да разбере.
 
Спасително за ПП-ДБ е да минат на вид експертно държавно управление, само че не се знае и дали Борисов ще одобри. По-добре е за България да избегне нови предварителни парламентарни избори, има и трети мандат, уточни той.
 
Андрей Райчев добави, че максимумът, до който ПП-ДБ може да отиде, е техническо държавно управление за една година.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР