Бойко Борисов не може да бъде реабилитиран - нито в

...
Бойко Борисов не може да бъде реабилитиран - нито в
Коментари Харесай

Радан Кънев: Бойко Борисов не може да бъде реабилитиран

Бойко Борисов не може да бъде оправдан - нито в очите на българските жители, нито в очите на други жители, които се интересуват от ставащото в България.

Това съобщи евродепутатът от " Демократича България " Радан Кънев пред Българска национална телевизия. Така той разяснява изказванията, че " Продължаваме промяната - Демократична България " реабилитира Борисов, като вършат общо ръководство с него.

" В мандата на ГЕРБ препоръчаният министър председател не беше Борисов, а Мария Габриел. Правителството не включва в себе си реабилитацията на господин Борисов ", посочи Кънев.

Според него няма нищо неприятно в това Европейски Съюз да оказва помощ на своята гранична държава-членка, която е доста уязвима на съветска агитация, с разрушена правова страна и медийна среда, да не влезе в шести следващи избори.

" В Екологичен потенциал, когато се изиска имунитет, се основава комисия. Събират се данни, дали не става дума за " бухалки ". Борисов би трябвало просто да си даде имунитета, в случай че му го изискат ", сподели още Кънев във връзка изказванието на Радостин Василев, че ПП-ДБ търси метод да опази имунитета на Борисов.

Той разяснява и записите, изнесени от Василев.

" Това, което става, е много по-важно от записи, обвинявания. Самата личност - неговото наличие в нашия лагер си остана за мен необяснимо. Това е съсредоточена политическа офанзива против взможността да се сформира кабинет с втория мандат, да няма държавно управление, длъжностен кабинет, август-септември нови избори. Това не е рецесия, а разпад на държавността и институциите. В сегашната външнополитическа конюнктура е опасност за националната сигурност ", сподели Кънев.

И напомни за войната на Русия в Украйна, политическто напрежение около изборите в Турция, напрежението сред Сърбия и Косово.

" Отвратителен табиет е да се вършат и разгласяват записи от вътрешни съвещания. Какви са задачите на едно ново ръководство, на тази безпределно сложна управническа формула? Защо се прави това изпитание?

Защо сме подготвени да понесем тежки политически вреди и престъпни по същността си офанзиви? Смисълът на ръководството - държавността в своята в същина, има за цел да обезпечи националната сигурност, на нацията, на обществото. Естествено, че първа задача би трябвало да бъде промяна на системата за национална сигурност, тя е очевидно пробита.

Ако няма такава промяна аз не бих подкрепил това държавно управление ", заяви Кънев.

По мотив намесата на непознати посолства в назначенията на българските служби той напомни, че България е член на Европейски Съюз, който е съвсем федерация.

" Всяка страна делегира част от суверинитета си на общите европейски институции. Ние желаеме да влезем в Шенген. Шенгенското пространство е пространство на изключитлено тясна съгласуваност сред специфични служби ", сподели Кънев.

И добави, че е обществена загадка това, че има съмнение към българските служби, отвращение за шерването на цялата информация, " подозрение, прекомерно основателно, че са тежко пробити от Русия, която е вражеска страна ".

" Кой български жител не желае да получим поддръжка от европейските институции за Шенген? Да ни стопират ли? Изключително тежки антиевропейски послания има в цялата офанзива. Това демонстрира доста ясно източника на офанзивата. Делегирането на суверинитет на Европейски Съюз е гаранция за нашата национална цигурност, Тази ченгесарска офанзива елементарно може да бъде проследена непосредствено до агресора в днешната война в Украйна ". сподели Кънев.

Той напомни, че " Демократична България " желала по-експертен кабинет с втория мандат.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР