Бойко Борисов не иска Асен Василев за министър на финансите

...
Бойко Борисов не иска Асен Василев за министър на финансите
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Асен Василев не трябва да остава министър, но решението ще вземе Мария Габриел

Бойко Борисов не желае Асен Василев за министър на финансите след ротацията, само че въпреки всичко ще остави крайното решение на Мария Габриел. Борисов насочи обвинявания към кабинета, че даже в оставка подписва контракти и прави назначения.

Според водача на ГЕРБ, Василев не трябва да остава финансов министър поради измененията в Агенция " Митници " и Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) - същите, които не са били съгласувани с политическите партиите, стоящи зад държавното управление.

Борисов бе явен, че за него Асен Василев не би трябвало да е финансов министър в новия кабинет, само че в последна сметка Мария Габриел би трябвало да реши дали желае да работи с него.

" 100% обаче решението е оставено в ръцете на Мария Габриел. Това е единствено мое мнение. Тя ще работи с тези министри, тя ще носи отговорност и подписът под всяко едно решение ще е неин. Ако те продължат да сменят поголовно, даже в оставка, да подписват контракти за близо половин милиард лв., да сменят управлението на АПИ, видяхте какви хора поставят в АДФИ и Митниците, да си поставят и заместници, аз си мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър. Но в случай че Мария Габриел може да работи с него, да работи. "

Коментарът на Борисов касае почналото обединение на Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ".

Само преди две седмици актуалният подуправител на Българска народна банка Петър Чобанов напомни пред " Фокус ", че той е стартирал тази концепция във времето, в което е бил финансов министър при приемиер Пламен Орешарски. Друг несполучлив опит за пробутване на сливането сред Национална агенция за приходите и Агенция " Митници " е при Симеон Дянков в кабинета " Борисов 1 ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР