Бойко Борисов не бил посрещнат от официални лица във Вашингтон

...
Бойко Борисов не бил посрещнат от официални лица във Вашингтон
Коментари Харесай

"Умни и красиви люде" заляха мрежата с измишльотини за посрещането на Борисов във Вашингтон

Бойко Борисов не бил посрещнат от публични лица във Вашингтон и това целяло да го унижи, делегацията ни кацнала на селскостопанско летище, неналичието на червен килим и фанфари означавала, че Съединени американски щати по никакъв начин не ценят България и други

Фейсбук бе залят от сходни постове, написани основно от умни и красиви люде, само че очевидно незапознати с протокола на Белия дом.


По този мотив политикът Борислав Цеков, ръководител на Института за съвременна политика, написа в обществената мрежа:

Всичко може, но цялата тази стихия от измислици по адрес идването на българската делегация във Вашингтон, е много глупава и наскърбява страната ни. Не е необикновен белег на опозиционност и рецензия към държавното управление да се дърдорят глупости, че били кацнали на "селскостопанско летище ", че никой не ги посрещнал и прочие

За историята: Тръмп посрещна топло Борисов в Белия дом СНИМКИ

Затова си разрешавам да дам някои обяснения, като човек, който познава Америка и знае по какъв начин се провеждат държавни визити там:

1. Нашата делегация /оставям настрани небрежния, казано вежливо, метод, по който наподобяват министрите Дончев и Каракачанов!/ кацна на летището на Военновъздушна база "Андрюс ".

Дори и без да се знае тази инфомация, всеки, който познава региона, би разпознал това военно летище даже единствено от видеозаписа, който шества из ФБ, изключително в случай, че в един кадър има и синята емблема на летището.

Тръмп даде повеля на български кореспонденти по отношение на Борисов, а министър председателят незабавно го попита... СНИМКИ

2. Обичайна процедура е там да кацат непознати делегации в случаите, когато не пътуват с гражданските авиолинии, а със личен държавен аероплан с какъвто идва българската делегация.

И папа Франциск при последното си посещаване кацна на база "Андрюс ", и доста други държавни и държавни ръководители. Пак споделям, това зависи основно от събитието дали идват с цивилен авиолинии /тогава всекидневно кацат на летище "Дълес "/, или са с държавен аероплан.

Президентът на Съединени американски щати с огромна вест при започване на диалозите с Борисов в Овалния кабинет СНИМКИ

3. Що се отнася до посрещането, то е също по нормалния протокол на Белия дом - непознати министър председатели се посрещат на самото летище от някой зам.министър и командващия на въздушната база /когато се каца там/, а формалното посрещане се прави в Белия дом.

Въобще, дано се отнасяме по-сериозно към такива тематики. Важното е дали и какви резултати за България ще има тази аудиенция и дали българската делегация ще показва потенциал и подготвеност да реализира освен това от едно рутинно посещаване с рутинни тематики от двустранните връзки. Предстои да забележим.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР