Бойко Борисов нахлу в познати, любими води. Центристът е обединител,

...
Бойко Борисов нахлу в познати, любими води. Центристът е обединител,
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Борисов нахлу в центристки води, в криза центърът надделява

" Бойко Борисов нахлу в познати, обичани води. Центристът е обединител, седи в обединителна изразителност, консенсусна изразителност. Тя е печелившата. В множеството случаи политическата рецесия приключва с това, че центърът надвива. "

Този коментар направи в изявление за БНР социологът Андрей Райчев.

Той счита, че Борисов е подал няколко центристки сигнала, предизборно е получил негативни отговори, само че заема ниша, в която вижда " кое ще се котира, на кое борсовата му цена ще е най-силна ", като по този начин прави изпреварваща маневра и ще излезе от изолираност.

" Нишата се състои от две думи – евроатлантическо държавно управление. Западът извънредно се опасява – резултат от пропагандата на цяла серия NGO-та в България, които с цел да си обезпечат самун и масло, само че без хайвер, си осигуриха това с неуместното дуднене, че България заплашва Европа с овакантяване на НАТО и Европейски Съюз. Каквато заплаха просто няма. Но те от самото начало основават тази заплаха и затова Западът споделя - да не вземем да пробием фронта и да създадем услуга на Владимир Путин, да извършите нещо по-голямо, съдружно, евроатлантическо. И това е шансът на Борисов. "

Андрей Райчев подчертава върху внезапния завой, изработен от Политическа партия от центъра към дясното пространство, като по този начин те са освободили центристко пространство и " ГЕРБ нахлу в него ".

Политическа партия реши да стане русофобска, с цел да стане дясна, акцентира той, като уточни три опорни точки на дясното - комунисти, ченгета, руснаци.

По думите му Политическа партия " плуват " към това да са най-голямата мощ в дясното пространство и " май отхвърлят на Демократична България ", само че това е стратегическа неточност.

Райчев е на мнение, че Политическа партия се къпят в наслада, само че " не помнят качеството, което носи Демократична България - на достоверна десница, Демократична България е правоприемник на същинското синьо ", до момента в който рисковете пред младото са " да почине бързо – бамбукът пораства бързо, само че не е доста здрав, те подценяват тази заплаха ".

Според социолога отношението на Политическа партия към президента не е отцеубийство, колкото типична непризнателност.

Райчев посочи, че с актуалното служебно държавно управление президентът работи поновому, няма девиз " изчегъртване " и концепцията не е той да е обединител на всички, които са срещу някого. По думите му има две сили, които би трябвало да влязат в идващия парламент, които неизбежно би трябвало да приказват за реваншизъм – Политическа партия и Българска социалистическа партия, само че с разнообразни претекстове.

Андрей Райчев напомни тезата си, че Корнелия Нинова била заложила на концепцията, че падналото към този момент държавно управление ще просъществува до 2023 година

Втора тягост за водача на Българска социалистическа партия съгласно него е, че съдът е върнал двамата ѝ най-големи съперници – Добрев и Паргов, а най-силният ѝ съперник – Крум Зарков, е избрал Радев, добави той.

Райчев сложи и въпроса по какъв начин левият гласоподавател гледа на притискането на Българска социалистическа партия " до най-дясната русофобска партия " и разяснява:

" Лявото към този момент не се свежда до Българска социалистическа партия по никакъв метод. В България има 700-800 000 леви хора Една от огромните загадки на тези избори е къде отиват тези хора. Политическа партия се разделя с тези гласове, само че пък получава други. Кои ще са повече, изборите ще покажат. Така или другояче, Политическа партия не е вероятен получател на тези хора, не е допустимо да пуснат тази бюлетина. Остава опитът на Янев, само че той не е доста ясно ляв, остава негласуването и остава " Възраждане ". Но " Възраждане ", въпреки че водачът им е доста учтив човек, доста ловко се държи, доста умерено приказва, изобщо не припомня Волен Сидеров по никакъв метод, предлага прекомерно радикална оферта на българите - нов 10 ноември. Е, няма да отидат на това, да поддържат още един преход. "

" Червеният гласоподавател пишеше до неотдавна Нинова и Радев със запетайка. Запетайката се изпари и стана пукотевица ", заключи социологът тематиката за Българска социалистическа партия.

Относно позицията на България за съветския газ Райчев означи:

" Да се вършим на по-големи светци от Зеленски, е неуместна поза. И Зеленски го надцакваме - ние пък няма да вземаме, а ти вземаш. Не съм чул някой газопровод да удари. Един газопровод не спукаха. Това е голям мурафет. И Украйна си взима газа, продава газа и се обръща към нас – махнете газа. Това е комедия. "

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР