Бойко Борисов - жертва на любовта. "Шерше ла фам". Западна

...
Бойко Борисов - жертва на любовта. "Шерше ла фам". Западна
Коментари Харесай

Мата Хари, или кога Бойко Борисов казва истината за чекмеджето

Бойко Борисов - жертва на любовта. "Шерше ла фам ". Западна Европа осъмна в неделя с сантименталната история на българския министър председател.
Досега той беше прочут в цивилизования свят като Генерала, Топ служителя на реда, Ловеца на опиати, Разбивача на печатници за подправени пари, Най-верния другар на Германия, Спасителя на Европа от бежанците, Авера на Ердоган, Брудер Бойко. Цялата тази героика се спихна в последното му изявление за един от най-сериозните вестници в Германия - "Франкфуртер алгемайне цайтунг " (FAZ).
Интервюиращият публицист акцентира, че в никакъв случай не би си разрешил да се занимава с персоналния живот на един политик, в случай че не бяха пачките по 500 евро и кюлчетата злато, гарнирани с револвер, в нощното му шкафче в държавната резиденция. Те станаха публично притежание, откакто до медиите през юни и юли анонимно бяха изпратени аудиозаписи, фотоси и видеоклип. От които нищо не последва.

Тази мафиотска картинка, която в България беше заметена под килима от прокуратурата
и от политическата класа, взе, че стигна до интернационалния терен. И там, пред очите на онемялата аудитория, Борисов сглоби зрелищен сюжет, който надмина всичките му досегашни тълкования по тематиката.
Обясненията му по скандалните фотоси започнаха много по-скромно. През юни той призна достоверността на единствено на един от фрагментите - на който се вижда по какъв начин спи. Всичко останало беше наречено "манипулации " по "учебника на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ", който Борисов нееднократно е претендирал да познава чудесно. През юни обаче събитията бяха други. Тогава недоволството набъбваше, краят на мандата беше още надалеч. Затова тогава министър председателят строи цялото ядро на партията си зад тила си - толкоз нерешителен беше в "харизмата си ". И до момента в който те стояха като отговорни възпитаници, той стартира да се оправдава като жертва на компромат.
Тогава обаче още не смееше да се разпростира по тематиката и непретенциозно премълчаваше кой би могъл да стои зад хипотетичните операции. Все отново

разгласи, че подозира някого от доближените си към предходната година.
Всички, несъмнено, си помислиха за низвергнатия Цветан Цветанов и публицистите непосредствено попитаха за него ли става дума. Борисов не отговори еднопосочно. Най-общо изясни, че спалнята му е на същия етаж, на който има и зала за срещи, и до момента в който убеждаваше феновете, че става дума за компромат, подмятна, че в резиденцията му преди време се е събирала изпълнителна комисия на ГЕРБ - допустимо било някой да е режисирал фрагментите. Така публиката остана с усещане, че някой по време на партийната колекция може да е прескочил от едното помещение в другото.
Настойчивите въпроси на журналистка обаче пообъркаха Борисов. В един миг той разгласи фотосите за монтаж и даже направи изявление, че липсвало единствено "малко момче в спалнята ". Подобно несъгласие се яви и за револвера му. Той хем отхвърли да спи с оръжие до главата, хем призна за същинска фотографията, на която се вижда, че спи. На нея обаче до главата му на нощното шкафче има револвер. На въпрос по какъв начин хем фотографията е достоверна, хем той не спи с оръжие, Борисов се затрудни да отговори и смени тематиката.
Любопитно е, че на същата паметна конференция президентът Румен Радев не беше на прицел. За него стана дума единствено, че си играел с дрон и го пускал да лети из резиденцията. "Радев ме следи с дрон ", сподели със смях Борисов и всичко прозвуча като смешка.
Сюжетът обаче се разви. В края на септември фокусът падна напълно върху президента. Преди това ИТ експерти разкриха, че във видеото за елементи от секундата се вижда женски контур - с черна рокля, с дълга коса. Тогава Борисов описа друга история: фотосите от спалнята били направени от

"една прелестна госпожа ", изпратена от хора от близкото обграждане на президента,
с цел да "нащрака всичките тези работи " в неявяване на министър-председателя. И въпреки фрагментите да са същински, сниманите пачки от банкноти по 500 евро и златни кюлчета били операция, тъй като нямало логичност да не са в касата, която се намира до вратата на спалнята.
Така някогашните от ГЕРБ бяха оневинени, а обвиняванията паднаха върху най-близкото обграждане на Румен Радев, каквото и да значи това. "Аз съм изяснил по какъв начин подло неговите хора, най-близкото му обграждане, по един доста обикновен метод, с една доста прелестна госпожа, пристигна и нащрака в мое неявяване всичките тези работи. Направиха го по съвършен метод. Шапка им смъквам. Години наред са се готвели за това. Като ченгеджийска интервенция я направиха фантастично. "
Тактиката му сработи. Докато всички се чудеха кое е това близко обграждане, придворна на Борисов медия услужливо подмятна името на дамата на единия от братята Бобокови, които таман бяха паднали на мушката на основния прокурор Иван Гешев и той триумфално обикаляше страната, с цел да изравя заровени боклуци, и сякаш инцидентно попадаше на етикетчета "Монбат " измежду тях. Никой нищо не отхвърли, нито стана известно да текат разпити или други следствени дейности.
Сюжетът доби нови измерения с изявлението пред FAZ. Какво ново добави Борисов? Че има богат любовен живот, както и че НСО фрапантно е нарушило разпоредбите за сигурността на премиера.

"Никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, защитата не е претърсвала
и направлявала чантата й ", споделя Борисов.
Интересно дали НСО ще удостовери думите му. Много е значимо и основният прокурор да излезе от конспиративност и да даде информация издирени ли бяха въпросните дами и бяха ли разпитани. Защото с изявлението си Борисов повдигна подозрения за един куп дами. И до момента в който се тревожим за сигурността на премиера, да не забравяме и тяхната.
Интервюто би трябвало да е било доста изнервящо, та се е наложило министър председателят да разиграва случката театрално.
На въпрос "Значи казвате, че жена, с която сте имал връзка, е вкарала това в къщата Ви? " следва отговор: "(Борисов се изправя, взима дамската чанта на седящата до него шефка на кабинета му). Погледнете тази дамска чанта: Вътре има задоволително място, с цел да съберете дребни кюлчета злато и пачки пари. И тогава ми се обажда дамата и споделя: "Идваш ли? Чакам те ". Аз й споделям: "Изчакай, към момента съм на изявление, пристигам след 15 минути ". Охраната има инструкции да я допусне в къщата ми и в този момент тя знае, че има 15 минути, през които е необезпокоявана там. След това поставя парите и златото в шкафчето ми, излиза и стартира да снима с мобилния си телефон и още веднъж идва в спалнята ми. Като Мата Хари. "
Ключовото в този очерк е, че

Борисов въобще не отхвърля достоверността на фотосите.
Той само търси метод да ни убеди, че става дума за атрибут. Въпросът е, че фотосите не са от еднакъв ден - потвърждават го както метаданните им, по този начин и другите чаршафи и другите номера на банкнотите.
Разказът му може да има дословен прочит - че Борисов се съмнява, че по време на съответно свое изявление е бил излъган от съответна своя гостенка, която е снимала на мира в спалнята му пачки и кюлчета злато, които е внесла в чантата си. Тогава обаче обстоятелствата не се връзват. Защото даже изказванието му да е правилно, отново обяснението не се връзва с останалите фотоси, които са от други дати, както и с видеозаписа.
Освен в случай че Борисов не подозира, че обектът на любовта му през 2017 година е влизала неведнъж с цялостна чанта с пачки и кюлчета и всякога е успявала да го издебне, когато е "на изявление ". Още по-интересно в една такава версия е по какъв начин преди малко почналият мандата си президент е съумял да вкара скоростно своя агентка в спалнята на премиера. Тук, несъмнено, се усеща мощното въздействие на шпионски филми за сътрудник 007 и Емил Боев - там сюжетите са съшити тъкмо по този начин с бели конци.
Знаково е обаче сравнението точно с Мата Хари - с оглед биографията на героинята, нейната специалност и агентурна активност. И без значение че теренът на морала е постоянно ужасно хлъзгав, мъчно е да се сетим за политици, които непринудено са си признавали, че си поддържат връзка с платени агентки, пък били те и доста красиви.
Прави усещане, че когато опрат до пояснения за пачки, в ГЕРБ доста обичат любовните оправдания. Точно до подобен сюжет прибягна и близката сътрудничка на премиера Севделина Арнаудова - тя се разгласи за Шехерезада, когато беше притисната от Васил Божков с въпроса какво е търсила всеки месец в офиса му. Тя незабавно излезе с сантиментална версия - "Али Баба " Божков я поискал, а тя го отблъснала (и по този начин всеки месец). Прокуратурата замете и това под килима. Борисов обаче драговолно поддържа тази история, тъй като хитро съобрази, че персоналните връзки могат да послужат за превъзходен заслон. А и тъй като българският народ се трогва, щом стане дума за обич.
В желанието си да се оправдае пред FAZ

Борисов споделя историята още един път и още веднъж прави разновидност :
"Една красива жена може доста елементарно да преодолее отбраната ми. Така враговете ми вкараха златото и пачките пари в къщата ми. Снимаха ме, до момента в който дремя, и в други моменти направиха фотоси на нощното ми шкафче с пари и злато в него. И по-късно има един видеозапис, който разкрива причинителите. Можете да видите по какъв начин някой минава през къщата ми. Показана е банята, гардеробното помещение и най-после спалнята ми. Там има няколко шкафа, само че индивидът, който е правил видеото, целеустремено отива към нощното шкафче и отваря едно чекмедже, в което се виждат пари и златни кюлчета. "
Разликите са забележими - едната красива госпожа към този момент е в множествено число. Появяват се и "извършители ". Версията към този момент е за голям брой прониквания в спалнята му. Основният мотив на Борисов, че всичко е нагласено, е, че на видеозаписа камерата непосредствено се насочва към нощното му шкафче, вместо, да речем, към скрина. Но и тук може да бъде оборен - в случай че в чекмеджето постоянно се пъхат пачки с пари и злато и това е известно на снимащата, няма причина тя да не се насочи непосредствено натам.
Кулминацията е в отговора на въпроса "Посрещате ли още дами с непроверени дамски чанти? ":
"Сега даже не желая да виждам дами. Виждате ли, аз съм сполучлив политик, само че персоналният ми живот е неуспех. Работя по 20 часа дневно, цялото ми време е отдадено на работата, до момента в който враговете ми се пробват да ми пришият кавги. Какво ли не е имало. Твърдят, че владея къща в Барселона, парцел в Лос Анджелис или гръцки остров, където даже сякаш би трябвало да съм умъртвил манекенка. Когато хората погледнат от близко, в никакъв случай не остава нищо от тези обвинявания. В допълнение би трябвало да знаете, че в България от дълго време съществува черен пазар за компромати. "

Отговор като по "учебник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) "
Разбира се, въпросите, които това изявление поражда, са доста и те трябваше от дълго време да са заложени на Борисов и на защитата му от прокурор. Въпросните посетителки на премиера също от дълго време трябваше да са поканени на разпит и въпросът да се е поизяснил.
Има и още въпроси, на които министър председателят не е дал отговор. Например, в случай че си привикнал да си пълниш чекмеджето с пачки и злато, за какво ти е да ползваш сейфа, нали и без друго обитаваш най-охраняваната спалня в страната?
Ако НСО е нарушило протокола за защита, по какъв начин се е случило това и кой ще понесе отговорността?
Ако има скрит план против премиера и пробив на сигурността му, какъв брой месеца й трябват на прокуратурата, с цел да разкрие закононарушението?
Проверена ли е версията, че красивата дама е носила пари на премиера? Чии са те? За какво? Направен ли е оглед на премиерската спалня?
Ако всичко това е свършено, има две благоприятни условия - красивата дама да е оневинена или да е упрекната. Кое от двете?
Така че Борисов да подкарва джипа си напряко към спецпрокуратурата. Там има да им споделя с дни за приключенията си с Шехерезада и с Мата Хари.

"Дневник "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР