Бойко Борисов изрази удовлетворение от постиженията на т.нар. некоалиция. Лидерът

...
Бойко Борисов изрази удовлетворение от постиженията на т.нар. некоалиция. Лидерът
Коментари Харесай

ВИДЕО Борисов се кара на журналисти под тепетата, нахвали сглобката - чак не ни се вярва колко много направихме

Бойко Борисов изрази задоволство от достиженията на така наречен некоалиция. Лидерът на ГЕРБ приказва пред кореспонденти в Пловдив, както се видя от живо лъчение във фейсбук профила му. Той за следващ път се държа много напористо и си разреши да поучава публицистите какви въпроси да му задават, заплаши даже, че ще си тръгне, в случай че го питат за Радев и не се държат културно. Бойко уточни приемането на бюджета, на измененията в Конституцията и положителните изгледи за приемането на България в Шенген.

" Колкото за Пловдив заслуга имаме всички, посредством вас споделям - и в София стоте милиона отидоха с помощта на това, че и аз се съгласих. Просто по този начин работи тази некоалиция. Всеки може да се похвали с триумфите. Като има крах, гледаме да си го прехвърляме на другите ", засмя се Борисов. " Но както за София, за Пловдив, за Варна, за Бургас са над 100 и какъв брой милиона плюс детска болница за 75 милиона. Вчера взехме решение, необратимо, в Народното събрание най-сетне и София да има детска болница – 150-160 милиона. "

По думите му доста сме напред за Шенген и Еврозоната. 

Борисов на път за Пловдив бил непрекъснато в диалог по телефона с представители на ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Истината била, че " с помощта на общите старания имаме конституция, имаме голям прогрес по Шенген с Холандия, имаме доста явен проект към този момент за Австрия с проекта за миграция, който през вчерашния ден подписаха, имаме пари за общините и признат бюджет ". 

" Неща, които, в случай че ме бяхте питали преди 2-3 месеца, щях да ви кажа - нито едно от тези няма да се случи. Признавам си. Но положихме старания, воля. Вчера седим и се гледаме и не можем да повярваме, че всички тези неща ги свършихме тази седмица ", сподели още водачът на ГЕРБ. 

" Колкото и да наподобява некрасиво в профил, тази коалиция сега работи ", изясни Борисов. 

Той се обиди след въпрос във връзка днешното сериозно изказване на президента Румен Радев и заплаши, че ще си тръгне. Държавният глава бил угрижен от триумфите на некоалицията, свързани и с днешното решение на Нидерландия, която ни даде " зелена светлина " за Шенген.

" По пътя говорихме и с Христо Иванов, и с Кирил Петков. Действително положихме голям труд и когато доста от вас питахте - за какво е тази " сглобка ", за какво се търпите, - ей за това се поносим. И по тази причина президентът Радев толкоз злобно сутринта приказва ", уточни Бойко Борисов. 

Според него, в случай че измененията в Конституцията не са били признати по този метод, нидерландският парламент нямало да вземе решението, което ни дава " зелена светлина " за Шенген. 

Борисов бил спокоен за Австрия. Тя имала едно искане, с цел да ни пусне в Шенген - да си пазим границата. 

" Аз тъй като съм го правил, знам, че е изпълнимо. И по тази причина съм спокоен и мога да уверя канцлера, както и външния им министър, че това в България ще се случи ", добави водачът на ГЕРБ. 

Борисов се видя и с духовни лица в пловдивския квартал " Тракия ", където даде заричане за градежа на нов храм. Липсваше митрополит Николай, само че от видеото стана ясно, че скандалният епископ е болен и по тази причина не е пристигнал да се види с водача на ГЕРБ.

Борисов посети стадионите на двата пловдивски гранда - Ботев и Локомотив, а детайлности от визитите му вижте по-долу:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР