Бойко Борисов имаше намерение да отиде и отиде на среща

...
Бойко Борисов имаше намерение да отиде и отиде на среща
Коментари Харесай

Срещата на Борисов и Ердоган е неформална, заяви Даниел Митов

Бойко Борисов имаше желание да отиде и отиде на среща с изселническите организации. Той обаче до през вчерашния ден е бил министър-председател, с президента Ердоган се познават от години, това е неофициална среща. 

Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ пред бТВ. Заедно с него беше и Николай Алгафари - в листите на ГЕРБ-СДС от гражданската квота. Думите му са във връзка вчерашната среща сред Борисов и президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган, която  

" Откакто в последния парламент партията на Слави Трифонов с " Демократична България " и благодарение на останалите политически партии отвориха безчет доста секции в Турция, на нас ни е ясно, че не можем да оставим тези хора да бъдат монополизирани от една политическа партия ", сподели още Митов. 

Според него не може да се твърди, че това е електорат на Движение за права и свободи. " Не можем да оставим в ръцете на една политическа партия, точно Движение за права и свободи, да владее вота на изселниците. Ние работим с изселническите организации ", добави той.

По думите на някогашния външен министър тези връзки са скъпи и би трябвало да бъдат употребени и за в бъдеще.

" България по време на миграционната рецесия през 2015-2016 година, в случай че не бяха тези отношения, можеше да има голям проблем по границите ", посочи той.

" С президента Ердоган не е доста елементарно човек да се срещне и това е показателно за
връзките, които съществуват сред тях ", допълни Митов.

За идните парламентарни избори претендентът за народен представител от ГЕРБ-СДС съобщи, че е уверен, че ще останат първи и даже могат да усилят разликата между тях и втория.

" Нашите симпатизанти са мобилизирани поради нещата, които се случват сега и дейностите на служебния кабинет. Няма по какъв начин да съпоставяме ГЕРБ сега и ГЕРБ през 2009 година и никакви паралели не могат да се вършат за метода, по който ръководи ГЕРБ и метода на служебния кабинет ", безапелационен е Митов.

Бившият министър на външните работи добави, че на избори хората подреждат политическите партии и обединения, дават легитимност на избрани политически субекти, които по-късно са длъжни да влязат в разговор по този начин, че да образуват цели. " Не мисля, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия могат да образуват дружно политически цели ", заяви още той.

" Когато минат тези избори би трябвало да се опитаме да възстановим културата на разговор и на разговор, би трябвало да прекратим с това озверяло говорене, оголена злоба и реваншизъм, тъй като това постоянно се заплаща скъпо ", уточни той.

По думите му се вижда едно воинстващо незнание от страна на служебния кабинет: Опитват се да спекулират с неща, които се оказват погрешни.

На въпрос ще признае ли ГЕРБ резултатите от вота Митов отговори, че в случай че изборите са почтени и транспарантни, ще ги признаят.

" Имаме опасения за метода, по който се провеждат сега изборите, особено машинния избор. Ще осигурим благоприятни условия за наблюдаване на организацията на изборите, ГЕРБ – Съюз на демократичните сили упорства да се броят отрязъците от машините, които се пускат в урните ", посочи той.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР