Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Както Парламентът днес

...
Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Както Парламентът днес
Коментари Харесай

Партийната субсидия пада до 1 лев на глас!

 Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Както Парламентът през днешния ден ще прегледа на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Закона за политическите партии, касаещи държавните дотации. Това планува проектопрограмата за работа на Народното събрание.  

От Министерски съвет оферират прецизиране на разпоредбите за образуване и систематизиране на държавната дотация, както и регламентиране на връзките по отношение на използването на закона в предишни години. Вчера депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова, ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народно събрание съобщи, че:

" Субсидиите са изчислявани вярно, по този начин както повеляват текстовете на закона. От 2001-а година досега тези текстове са едни и същи. От тогава насам постоянно дотациите на партиите, които имат парламентарно показване и са минали 1% бариерата, се пресмятат на база на общата сума, която планувана, а тя споделя, че тя се пресмята като се вземат всички действителни гласове, подадени за партиите и се умножат по 11 лв. " изясни политикът от ГЕРБ.

" В този случай постоянно е работил правилото на преразпределение на гласовете, подадени за тези партии и обединения, които не са минали бариерата. Тепърва това ще се разисква от юристите ", добави Менда Стоянова и увери, че ГЕРБ ще върнат надвзетите пари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР