Бойко Борисов и Делян Пеевски седят зад избора на Борислав

...
Бойко Борисов и Делян Пеевски седят зад избора на Борислав
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Борисов и Пеевски стоят зад избора на Борислав Сарафов

Бойко Борисов и Делян Пеевски седят зад избора на Борислав Сарафов, това е толкоз ясно, съобщи пред " Нова нюз " съпредседателят на ПГ на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов ".

" Този опит да се пробутва господин Сарафов няма да мине. Ако мине - доста зле на българското общество ", добави Атанасов

" Първо да кажем, че нов основен прокурор няма. Главният прокурор се избира от Пленума на Висшия правосъден съвет. И това е една от аргументите ние да протестираме, тъй като това е някакво влизане през задния вход ", сподели Атанасов.

" След гърмежа против кортежа на някогашния основен прокурор при първия ни брифинг поискахме оставката на Сарафов преди да желаяме на Гешев. И то не за изказването му тогава, с което манипулираше обществото, че е застрашено фамилията на господин Гешев, децата и така нататък, а поради доста остарели провинения ", сподели още съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ.

Беше признато изменение в законодателството. Трябва да бъде определен нов Висш съдебен съвет. Ние считаме, че новия Военновъздушни сили би трябвало да избере новия основен прокурор. Трябва да се придвижи смяна в конституцията, с цел да може да се реши какви пълномощия ще има този нов основен прокурор, уточни Атанасов.

" Мисля, че и за учениците от междинния курс е ясно да се разбере - не може основният прокурор да се избира от Пленума, а този, който ще краткотрайно ще извършва тези функционалности, да се избира от по-малката част. Това е неуместно ", съобщи той.

В никакъв случай не се усещаме безпомощни, сподели Атанасов и изясни, че напъните на реформаторската общественост най-сетне са довели до резултат - за пръв път в демократичната история на България се е стигнало до предварително освобождение на основния прокурор.

" Важно е какъв ще е съставът на новия Висш съдебен съвет. Той би трябвало да не е като този, който ще си отиде в този момент ", сподели Атанасов.

Ние поехме тежкия риск като политическа мощ и като коалиция да поемем ръководството на страната, тъй като беше неотложно и предстоящо от 80% от българското население да се приключи политическата рецесия, тъй като би трябвало да бъдат одобрявани редица закони, тъй като има изтекли мандати на над 20 органи в страната. Висшата ни цел е ръководството на страната, уточни Атанасов.

Когато приемеш рисковете би трябвало да си наясно, че може и да загубиш. Наясно сме, че можем да понесем вреди, само че се отнасяме държавнически към обстановката, съобщи съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР