Бойко Борисов и Делян Пеевски не са едно. Бойко Борисов

...
Бойко Борисов и Делян Пеевски не са едно. Бойко Борисов
Коментари Харесай

Деница Сачева: Бойко Борисов и Делян Пеевски не са едно

„ Бойко Борисов и Делян Пеевски не са едно. Бойко Борисов е водач на политическа партия, която 15 г е в българската политика, забележителна част от нея, ръководеща. И в този смисъл ние не можем да приказваме за това без да изпитваме почитание към всички тези хора гласоподаватели, които са стотици хиляди, които избират тази политическа мощ и познават този човек като собствен водач. От другата страна стои господин Пеевски, който също е определен за съпредседател на своята партия, която има своите гласове и електорална тежест в България “. Така зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 49-ото Народно заседание Деница Сачева разяснява в предаването „ Стълбището “ по Дарик упреците, че Борисов и Пеевски работят в комбина.

„ На доста места в страната ГЕРБ и Движение за права и свободи са в много сериозна борба по време на изборите. Да не приказваме, че в случай че някой желае да види истината такава, каквато е, може да види и доста съществени образци от локалните избори, които минаха. Когато приказваме обаче за националната политика има тематики, които в България нямаше по какъв начин да се случат, в случай че в това число и най-голямата фантазия на ПП-ДБ за смяна в конституцията, нямаше по какъв начин да се случат без присъединяване на сътрудниците от Движение за права и свободи и нямаше по какъв начин да се случат без гласовете на тези хора. Непрекъснатата мантра, която се внушава за това, че има някакъв вид съглашателство, че има някакъв монопол на “доброто ”, който се има само от ПП-ДБ е нещо, което даже и най-ревностинте фенове на ПП-ДБ към този момент започнаха да виждат, че е несъстоятелно “, сподели Сачева.
Кога Пеевски пречи и по кое време оказва помощ на ПП-ДБ
Според нея в политиката би трябвало да се работи не токова с страсти, а с ясни и рационални причини. Сачева попита:

„ В последна сметка по кое време господин Пеевски пречи на Политическа партия и Демократична България и по кое време им оказва помощ? Когато го търсят за подпомагане, в това число и по тематики, отвън правосъдната промяна, какъвто беше да вземем за пример казусът с миньорите или, когато сме в предизборна акция и тогава е доста комфортно да се борим с господин Пеевски. И по какъв начин тъкмо се борим с нещо, което не ни харесва? Борим се с мемета, карикатури, дезинформация, със кавги. Аз не чух политики и идиеи “.

Деница Сачева дефинира водача на ГЕРБ като най-подходящия за министър-председателското място в страната. На въпрос ще стане ли Борисов още веднъж министър председател, тя отговори:

„ Бойко Борисов е най-подготвеният човек в България, с цел да бъде министър председател, изключително в тази обстановка, в която се намираме сега, в това число и във връзка с външната ни политика, на комплицираните обстановки, които би трябвало да бъдат решавани, да се търси най-хубавото за България. Ако ГЕРБ завоюва тези избори, това ще значи, че българските жители са дали най-голямо доверие на тази партия, дали са най-голямо доверие на водача на тази партия, а спечелилата изборите партия, е обикновено да излъчи водача си за министър председател “.
ПП-ДБ и тяхната заблуда
Тя опрекна ПП-ДБ, че живеят в илюзията, че единствено те желаят ярко бъдеще за България.

„ Не знам за какво сътрудниците от ПП-ДБ си фантазират, че единствено те имат фантазии, че единствено те желаят България да е обективна страна, че единствено те желаят България да е съвременна страна и че единствено те са единствените вносители на морал и положително. Те би трябвало да излязат от тази заблуда, тъй като тази заблуда единствено им пречи. Тя, несъмнено, много дълго време пречеше и на това в България да има обикновено политическо ръководство “.

Запитана дали на измененията в конституцията се отдели нужното време, тя съобщи:

„ Аз персонално гласувах за текстовете в конституцията, тъй като имаше такова политическо решение на нашата парламентарна група. Повечето ми сътрудници в парламентарната група бяхме много скептични дали тези текстове ще бъдат работещи и дали би трябвало да бъдат признати по този метод “.

Сачева съобщи, че измежду първите рецесии, които новото държавно управление би трябвало да реши след изборите са превъзмогване на изчезналото доверие в институциите и голямото закъснение във връзка с икономическото си развиване и конкурентоспособността на българската стопанска система и българските жители.

Зависи ли размерът на пенсиите на покупателната дарба
„ Темите, които са свързани с модернизацията, с повишение на продуктивността на труда са извънредно значими. Това са тематики, които желаеме да сложим извънредно високо в политическия дневен ред, тъй като желаеме да излезем от тези втръснали на всички хора предизборни обещания за размера на минималната работна заплата или размера на пенсията, тъй като сериозният диалог е диалогът за покупателната дарба на приходите. Номинално приходите могат да се усилват, само че въпросът е како може да се купи с тези пари “, сподели Сачева.

Тя изясни, че мощната страна на ГЕРБ, с която ще опитат да привлекат поддръжката на младите българи на изборите, е опитът, комбиниран компетентост.

„ Много торби със сол сме изяли, до момента в който бяхме на политическата сцена - бяхме и съпротива, и ръководещи. Този опит ни е научил на доста. И екипът, с който се явяваме на тези избори - и младежи, с тяхната визия, необременени от предишното и другите спорове, визии и тактики, по този начин и опитйт на хората, които са минали през всички равнища на политиката - от експертно до политическо и законодателно. Смятам, че в най-голяма степен можем да отговорим на упованието за премислени и решителни, бързи дейности “, сподели Деница Сачева.

Тя акцентира, че политиката напоселдък мощно се е отдалечила от хората и това би трябвало да се промени.

Целия диалог може да чуете и гледате в атачмънтите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР