Бойко Борисов е в Перник, за да следи обследването за

...
Бойко Борисов е в Перник, за да следи обследването за
Коментари Харесай

Борисов в Перник: Правим нова водопроводна система в движение


Бойко Борисов е в Перник, с цел да следи обследването за загуби на вода в общината.

Премиерът е съпроводен от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и от министъра на стопанската система Емил Караниколов. На мястото е и регионалният шеф на Перник Емил Костадинов, съгласно който казусът е главно в остарялата водоснабдителна инфраструктура, която не е подменяна от 1954 година.



По думите на Караниколов, с помощта на компанията, която работи на място, към този момент има измервателна инсталация. По този метод „ Проблемът с инфраструктурата е драматичен “, показва той.

Екипи от ВиК-Враца и ВиК-Стара Загора са на мястото, които подкрепят процеса. Обследва мрежата по Клон 2, става въпрос за сектор от към 800 метра, в които се губят към 80 литра в секунда. В него няма потвърдени потребители, по тази причина се търсят къде са хипотетичните повреди. Само за един месец са станали със 150 повече повреди, в сравнение с преди, поради амортизираното водоснабдяване и режима.

"На процедура вършим нова водопроводна система в придвижване ", съобщи министър председателят.



Борисов направи ревизия и на моста на Автомагистрала Струма край Дупница, който беше повреден от пожара през лятото. Съоръжението към този момент е напълно ремонтирано.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР