Бойко Борисов е убеден, че няма да останем без служебно

...
Бойко Борисов е убеден, че няма да останем без служебно
Коментари Харесай

Борисов е убеден, че няма да останем без служебно правителство

Бойко Борисов е уверен, че няма да останем без служебно държавно управление. Пред публицисти в Народното събрание той разгласи:

„ Мераклии за министър председатели има и ще се намерят. „

Снимка: Фейсбук

Вчера във Фейсбук се появиха закачки с депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев, който наподобява се беше скрил зад едно от растенията в Народно събрание, до момента в който Борисов говореше. Днес водачът на ГЕРБ не пропусна да се пошегува:

„ Я вижте зад фикуса да няма някой. Да не станем за смях отново “.

Борисов съобщи, че президентът е виновен човек и „ в тази ситуация може да му се разчита “

„ Има хора, които са мислили за конституцията. Аз съм се доверил на Христо Иванов “, добави водачът на ГЕРБ.

Той цитира МВФ, казвайки, че е „ груба неточност “ да се декапитализират енергийните сдружения. И добави:

„ Нека да слушаме най-малко какво ни споделят извън, нали всички към този момент единствено с посолства се оправдават и с непознати страни. Това не би трябвало да се позволява, само че е реалност, че става.  Сегашният кабинет без да се гласоподава, еднолично взема решения и си ръководят. “

Лидерът на ГЕРБ добави, че във всички случаи Народното събрание ще излезе в отпуск, с цел да се организира предизборната акция

Колко ще е дълга тази отпуска, ще стане ясно в сряда след председателски съвет.

Днес срещите при президента Румен Радев за длъжностен министър председател не престават

рещите при президента Радев продължават, този път с евентуалните служебни министър председатели.  Разговорите започнаха още през вчерашния ден, откакто Има Такъв Народ върнаха несбъднат третия мандат и конституционната процедура беше задействана.

На „ Дондуков “ 2 президентът организира диалози с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, шефа на Българската национална банка Димитър Радев и шефа на Сметната палата – Димитър Главчев.

Днес се чака да отидат заместниците на гуверньора на Българска народна банка и тези на шефа на Сметната палата.

Възможните разновидности за длъжностен министър-председател обаче, са с един по-малко откакто аместник-омбудсманът Елена Чернева подаде оставка.

След привършване на диалозите, Румен Радев би трябвало да заяви кого избира за длъжностен министър председател и да издаде указа за назначение. От своя страна, служебният министър-председател би трябвало да образува държавно управление. В Конституцията обаче, не е посочено в какъв период би трябвало да се случи това.

SafeNews припомня, че според новините промени, направени в Конституцията, президентът Румен Радев може може да избере длъжностен министър председател сред ръководителят на Народното събрание, шефът и тримата подуправители на Българска народна банка, ръководителят на Сметната палата и двата му заместници, както и омбудсманът и нейния заместител.

Вчера Бойко Борисов заяви, че няма да разреши Росен Желязков да стане длъжностен министър-председател.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР