Бойко Борисов е осъден да плати 10 хил. лв. обезщетение

...
Бойко Борисов е осъден да плати 10 хил. лв. обезщетение
Коментари Харесай

Мая Манолова осъди Бойко Борисов за клевета на 10 000 лв.

Бойко Борисов е наказан да заплати 10 хиляди лева обезщетение на Мая Манолова, тъй като я е оклеветил. Това реши Софийският областен съд по делото, заведено от Манолова против Борисов поради негово изявление от 1 ноември 2019 година, в което споделя, че Манолова е провела във Волуяк " среща с ромите да прави такива уйдурма ", " подмолно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: " ГЕРБ ми заплатиха, Фандъкова ми заплати, с цел да гласуваме за нея ". " Там братя Галеви са ѝ помогнали доста през ромските водачи... Направихме по този начин, че да ги търсим с алена бюлетина. Но това не значи, че извън някъде нямат въздействие върху ромските водачи. И няма да ме учуди в случай че и на първия тур са правили сходни магарии ", сподели Борисов в ефир.

Манолова търсеше 15 хиляди лева обезщетение. Затова в този момент би трябвало да заплати 592 лева разходи на Борисов. 

Съдът приема за открито, че между двата тура на кметските избори Манолова получила доста въпроси при срещите си жители по изказванията на Борисов. След изявлението Манолова била обезпокоена за себе си, за политическата си кариера, била изтощена, вдигала кръвно, изпитвала усложнения и терзания при връзката със фамилията си, с сътрудниците и с гласоподавателите, което положение продължавало и до месец януари 2020 година, написа още арбитър Мария Димитрова.
Като дефинира компенсацията на Манолова съдът взема поради и че тя е обществена персона и това допуска по-голям интерес към нейната персона и построен по-висок предел на толерантност към сходни прояви, които по нужда са част от политическия живот. Тъй като тематиката е с нараснал публичен интерес, е възможно по-интензивно нахлуване в областта на Манолова, в това число и посредством използването на по-критичен изказ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР