Бойко Борисов е одобрен от 24% от българите. На второ

...
Бойко Борисов е одобрен от 24% от българите. На второ
Коментари Харесай

Лидия Йорданова: 24% от българите одобряват Бойко Борисов, на второ място е Слави Трифонов

Бойко Борисов е утвърден от 24% от българите. На второ място след него е Слави Трифонов, който несъмнено не е част от парламентарния живот, само че е водач на политическа групировка, която е определена от хората. 23% от българите го утвърждават. Процентите на Кирил Петков и Асен Василев са към 18,5%, което значи, че измежду гласоподавателите на ПП-ДБ има такива, които не утвърждават и единия и другия. Това сподели за аудиокаста " Това е България " на  Радио " Фокус "  Лидия Йорданова, притежател и шеф на организация " Екзакта Рисърч Груп “. Тя посочи, че рейтингът на Петков и Василев е малко по-нисък от електоралната тежест на групировката ПП-ДБ.

" Христо Иванов покачва доста своите позиции. Той е политикът, който в най-голяма степен покачва рейтинга си от интервала преди парламентарния избор на 2 април. В момента го утвърждават сред 17-18% от българите. Това е дял, който съизмерен с хипотетичния дял на Демократична България е много по-висок. Т.е. той печели, получава бонус, уголемява въздействие от обединението, в която е една от водещите фигури. Костадин Костадинов е след него с 16%, Корнелия Нинова има 12% и напълно обичайно, в края на скалата са Мустафа Карадайъ и Атанас Атанасов. Мога да кажа, че най-одобрявани от своите партии са Костадин Костадинов, Бойко Борисов, Слави Трифонов и Корнелия Нинова - колкото и на някои хора да им се вижда необичайно. Какъвто и да й е електоратът като размер тези проценти, които тя получава в нашето проучване, като електорален дял - 90% от тях я утвърждават ", посочи социологът. 

Всеки, който потегля да си прави проекти за завладяване на Българска социалистическа партия би трябвало да е наясно, че в този екип и партиен състав, с този електорат, Нинова държи надзор над 90% от хората. Това не е лека задача, безапелационна бе Лидия Йорданова.

Вероятност от предварителни парламентарни избори съществува, тъй като политиците считат, че това е станало като инстикт на хората, посочи социологът.

" Но ми се коства, че този път всички те желаят да извлекат изгода от опцията да ръководят - спокойно, обикновено, постоянно, а и хората няма да понесат повече опити ", сподели Лидия Йорданова.

Цоня СЪБЧЕВА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР