Бойко Борисов е имал нужда от подкрепа и тя е

...
Бойко Борисов е имал нужда от подкрепа и тя е
Коментари Харесай

Плевнелиев: Правителство на ДБ, ПП и ГЕРБ щеше да ни засили към Еврозоната. Радев се е обградил с полковници от ДС и КГБ

Бойко Борисов е имал потребност от поддръжка и тя е пристигнала на вчерашните избори в ГЕРБ, където той бе избран отново за водач с 942 гласа от 943 вероятни. Това счита президентът на България в интервала 2012 - 2017 година Росен Плевнелиев.

" Премиерът Борисов сякаш в този миг имаше потребност от тази поддръжка, тъй като на него не му е елементарно след всичко, което му предизвикаха комунистическия прокурор Рашков, президентът Радев с всичките сътрудници на Държавна сигурност към него, с машинното гласоподаване и така нататък Това, което се сътвори, е нещо нелогично. Аз би трябвало да призная, че съм надълбоко отчаян, тъй като вътрешно политически постоянно съм се надявал, че най-сетне ще има някакво единение на проевропейските и продемократичните сили. Винаги съм се надявал, че Демократична България, в случай че щете Политическа партия, и ГЕРБ могат да създадат едно държавно управление, което щеше да ни ускори към Еврозоната, да стоим почтено в НАТО и Европейски Съюз, и да усвоямаме в този момент 60 милиарда. Не, сюжетът е различен ", счита президентът.

" Всички ние виждаме слабостите в тази изкуствено основана коалиция. Тя е нереална, нелогична, няма по какъв начин да се задържи за цялостен мандат. Тя бе основана върху ненавист. И то насложена, ориентирана от президента Радев и неговия екип - ненавист против ГЕРБ и това, което са правили те в последните 12 години. Не е това метода. Така ми се щеше най-малко от премиера Кирил Петков - един млад напредничав човек. Исках да чуя противоположното - не да приказва какъв брой са неприятни ГЕРБ, а да излезе и да каже - тук сбъркаха, това ще го изправим, само че тук бяха положителни, дайте да го надградим. Сега има смях в залата за автомагистрала " Хемус " - ГЕРБ били неприятни, че я договорили до 2024 година за 4 милиарда. А в този момент тези новите споделят, че ще я създадат до 2027 година за няколко милиарда от горната страна ", разяснява Плевнелиев.

Запитан за мнението му за думите на Борисов " Много желаеха да ме сменят. Много им се щеше дворът да остане без овчарско куче ", Плевнелиев сподели: " Борисов няма да излезе от този народняшки метод, по който приказва, тъй като смята, че по този начин хората го схващат. Но в ГЕРБ има извънредно доста хора, които не приказват по този начин и той им е дал цялостна независимост за деяние. За разлика от Румен Радев да вземем за пример, който се обкръжи с полковници от Държавна сигурност и от Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Което е много необичайно, тъй като Путин също е полковник. Бойко Борисов е по-широко скроен човек, който знае какво прави. Той схваща, че в една бъдеща коалиция ще би трябвало да има нови лица, които да взимат решения ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР