Бойко Борисов е единственият партиен лидер с висок рейтинг Последно

...
Бойко Борисов е единственият партиен лидер с висок рейтинг Последно
Коментари Харесай

Маркет Линкс при избори днес: ГЕРБ-СДС е първа сила с 23.9%, ПП-ДБ спада до 18.2%

Бойко Борисов е единственият партиен водач с висок рейтинг

Последно изследване на социологическа организация Маркет Линкс сочи, че при избори през днешния ден първа политическа мощ е ГЕРБ-СДС с 23.9%, втори са ПП-ДБ с 18.2%, след тях се подреждат Движение за права и свободи с 14.8%, четвърта мощ е „ Възраждане “ с 12%, пети са Българска социалистическа партия с едвам 7.7%. Извън чертата попада Има Такъв Народ, които са с 3.3%. Доверието към държавното управление варира от 22 до 30%.

Исторически спад се следи в доверието към прокуратурата, като съдът също страда от общото съмнение и липса на чувство за правдивост. Народното събрание също започва с ниски равнища на доверие, съобщи Добромир Живков.  

Той уточни, че политическото опълчване и свадите - обидите, заграждането на трибуната, спомагат за ниското доверие на българите в Народното събрание.

Очакванията на обществото са, че животът на кабинета „ Денков “ ще бъде къс. Едва 15% считат, че кабинетът ще продължи в планувания период от година и половина.

Проучването сочи, че доверието в президентът Румен Радев също е понижен фрапантно, като от интервали от към 55%, през днешния ден той събира едвам 39% доверие.

От политическите водачи единствен с висок рейтинг и доверие и Бойко Борисов, сочи изследването с 22%. След него се подрежда Асен Василев с 16%.  

Коалицията ПП-ДБ получава прочут негатив. „ Техният планиран резултат при идни избори понижава. Но би трябвало да отбележим, че тези, които са се отдръпнали, не декларират поддръжка за друга политическа мощ. Има сериозен сегмент от гласоподаватели, които са решили, че ще гласоподават, само че не знаят към момента за кого. Там има запас главно за ПП-ДБ, само че също по този начин и за антисистемен протестен избор “, съобщи Добромир Живков.

„ Въпреки че „ Възраждане “ са измежду „ забележимите “ партии сега, няма готовност при техните гласоподаватели. Прогнозният им резултат все още изненадва, тъй като няма повишаване в утвърждението към тях. Радикализацията не се харесва от българските жители “, уточни още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР