Бойко Борисов е бил сътрудник на НСБОП. Интересно каква информация

...
Бойко Борисов е бил сътрудник на НСБОП. Интересно каква информация
Коментари Харесай

Атанасов: Борисов е бил сътрудник на НСБОП - наследник на Шесто. Интересно по каква линия е бил вербуван |

Бойко Борисов е бил помощник на НСБОП. Интересно каква информация е предоставял той. НСБОП, преди този момент ЦСБОП, беше правоприемник на Шесто ръководство на Държавна сигурност. Така че доста е забавно по каква линия е бил вербуван, съобщи пред bTV ген. Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България ".

Атанасов разяснява и " прословутия запис, за който беше потвърдено, че е същински запис на Борисов ": " Защо някой тук не вземе да направи следствие - достоверен ли е този запис? Защото там вътре има директна корист с власт от страна на Борисов. "

Защо прокуратурата не проверява онази информация, която Васил Божков изнесе, че 60 млн. са дадени на Горанов, Менда Стоянова, пък стигнали до Борисов. А за какво не проверяваха онази информация за шкафчетата? - попита още водачът на ДСБ.

Атанасов разкритикува и отношението на Борисов към ръководителя на Народно събрание, като го назова " отвратителна история ". Според него точно това е и повода настоящето държавно управление да си отива " с рекордно невисок рейтинг ".

Ние ще работим в идващия парламент да възстановим парламентарната република. Това е извънредно значимо. Това е първата власт. Там би трябвало освен да се коват законите, там би трябвало да се организира парламентарният надзор - за това по какъв начин се ръководят парите. Това е главният закон на страната - за всяка една година - бюджетът. И министър-председателят би трябвало да е всяка седмица в Народното събрание, подчертава Атанасов.

Борисов година и половина не е стъпвал в Народното събрание. Това е неговото отношение. Помните ли преди години по какъв начин влезе в Народното събрание и сподели: " Тия са безделници! ". Ама той ги направи безделници. Назначава едни такива да натискат копчетата там и да не се обаждат, а той не върви да дава доклад пред висшия орган на държавна власт, отбеляза лидерът на ДСБ.

Шпионският скандал 

Атанасов разяснява и случая с разкритата шпионска мрежа у нас: " Винаги, когато има подобен вид реализация, се задава въпрос – за какво в този момент. Много е нищожна информацията по кое време е почнала тази интервенция. Военният министър, който има отношение към цялата тази история, сподели, че преди 6 месеца са придобили тази информация. Защо в този момент? Защото са избори и тъй като отиващата си власт има доста сериозен проблем - във вътрешнополитически аспект и във външнополитически аспект, по тематиката опълчване на Русия. "

Аз запитвам: 10 години държавното управление на Борисов какво прави, тъй като за 10 години може да имаш устойчива политика и да ги отстраниш. Ако септември или октомври бяха създали така наречен реализация – да, само че в този момент – 10 дни преди изборите, разяснява той.

Какви са тези шпиони, това е битова история. Всяка една сериозна разследваща работа постоянно се стреми да придобие за източник на информация човек в държавното управление, тъй като там е информацията за ръководството на страната, изясни генералът.

В Наказателния кодекс има няколко разпореждания, касаещи шпионажа – едната от тях е за събиране на информация, която би трябвало да е държавна загадка, а другата е да се поставиш в услуга на непозната страна, посочи водачът на ДСБ.

Искам да ви дам следния образец - България заплати 3 млрд лв. скоростно да прекара през територията на страната газопровода „ Руски поток ”, по този начин го назовавам аз, до сръбската граница, с цел да може да достави приятелите на Путин в Сърбия с газ. България няма никакъв стопански интерес от прокарването на този газопровод. В България парчето беше издигнато за сметка на българската страна, а в Сърбия целият газопровод е финансиран от „ Газпром ”. Какъв интерес имаме ние 3 милиарда да платим? Има сигнали, които бяха изпратени в прокуратурата. Не би трябвало ли прокуратурата да проверява премиера Борисов и държавното управление - за това, че са се сложили в услуга на непозната страна, която да си прекара отсам газа, с цел да може да достави най-близките другари на Путин в Европа - Сърбия, сподели Атанасов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР