Бойко Борисов да излезе и да обясни да депутатите каква

...
Бойко Борисов да излезе и да обясни да депутатите каква
Коментари Харесай

Корнелия сръфа Бойко: Г-н Борисов, не гледайте настрани, обяснете за съдебната реформа

Бойко Борисов да излезе и да изясни да депутатите каква правосъдна промяна вършат в Народното събрание. Така соцлидерката Корнелия Нинова отново пришпори водача на ГЕРБ от трибуната.

В момента депутатите гласоподават промени в Закона за правосъдната власт, направени от " Възраждане ". Те не са подкрепени от правната комисия, само че в зала някои от другите групи ги поддържат. Според тях следствието ще бъде извадено от прокуратурата.

Нинова видя болшинство сред ГЕРБ и " Възраждане ", което " пренаписва цялата тактика на правосъдната промяна ", като изясни, че Политическа партия и Демократична България кимали против нея в символ на единодушие и ги прикани да се включат и да кажат, че е права.

" Ще извършите подобен безпорядък и такава каша явно единствено с една цел - на този човек от първия ред да му спасите кожата и имунитета. Ама резултатът за народа къде е? ", попита соцлидерката. 
 
За меродавност, тя изчете цитати от разискването на измененията: " Ние вършим техническа корекция, а не публицистична, само че предлагаме публицистичната да стане техническа, а на мястото на публицистичната - нова алинея 4а, вместо досегашната 4, алинеята отпада... не, не отпада, а да се чете по следния метод ".

" Суетите се тук на първия ред, връщате гласувания, някой знае ли какво става в залата? Господин Борисов, гледате в другата посока, може ли да излезете и да ни обясните каква правосъдна промяна вършиме сега? ", изиска Нинова. Според нея никой в залата не знае какво тъкмо се гласоподава.

Нинова упрекна ГЕРБ, че в правната комисия са отхвърлили текстовете, а в този момент ги поддържат.

" Господин Петров в границите на три минути шест пъти сподели " Оттеглям, подкрепям, отдръпвам... подкрепям ". От всички страни на залата се чува " за ", " срещу ", " за ", " срещу "... Така ли се прави правосъдна промяна? ", ядоса се шефката на Българска социалистическа партия се Нинова, като вметна, че и децата към този момент знаят за какво се вършат тези промени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР