Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България.

...
Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България.
Коментари Харесай

Борисов настоя Френското предложение за РСМ да влезе незабавно в пленарна зала


Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г настоя така наречен Френско предложение за РСМ да влезе в пленарна зала и въпросът да не се протака.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 523
Той напомни, че през вчерашния ден ГЕРБ взе решение да даде зелена светлина на РСМ по пътя ѝ  към участие в Европейски Съюз. Борисов благодари на „ своя другар “ - френския президент Еманюел Макрон, за предлагането на Френското председателство по проблема България-РСМ. По думите на експремиера, документът дава опция да се започват договаряния.

„ Очаквахме през днешния ден, без игрички и хитрости, това да влезе в пленарна зала. Да не си играем с комисии и отсрочване. Това е витално значимо за Западните Балкани. Ние сме мотор на тяхното развиване. В това отношение сме водачи и всички от Западните Балкани го чакат “, подчерта той.

„ Приемам, че сме страхливите, той е смелият и героят. Нека влязат в Народното събрание, дано те дадат предлагането, дано триумфът да е напълно техен “, обърна се Борисов към премиера в оставка Кирил Петков. Той помоли Политическа партия да спрат да изричат квалификации.

„ Вие сте смелите, вие сте готините. Вкарайте го в зала. Вие ще оберете аплодисментите на целия Европейски съвет “, прикани водачът на ГЕРБ.

Борисов разяснява и рухването на кабинета „ Петков “. По думите му, повода не са ГЕРБ или Движение за права и свободи, а тъй като управническата коалиция се е счупила. „ Обвиненията ѝ  в корупция, в неистини, задкулисие, и то брутални. Като слушах Гроздан Караджов и за „ оня от отсрещната постройка “, става въпрос за президента, да се разплащал с компании - те приказват за корупция в прав текст и желаят да се заметнат с наметалото „ борци против корупцията “.

Лидерът на ГЕРБ подреди на депутатите си да поддържат актуализацията на бюджета, колкото и да е " неприятна, нефелна и счупваща страната ". Борисов изясни, че прави това, с цел да се избегнат всевъзможни спекулации, че саботират нарастването на пенсиите. " Имаме доста по-добри оферти. Днес изтича срокът. Направете ги. Нека обществото да знае какво сме предложили, какъв брой по-добри неща ", добави той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР