Бойко Борисов благодари на Асен Василев, че е признал, че

...
Бойко Борисов благодари на Асен Василев, че е признал, че
Коментари Харесай

Борисов благодари на Асен Василев, защото признал, че сме независими от газа на Русия заради ГЕРБ |

Бойко Борисов благодари на Асен Василев, че е признал, че българската енергийна система е диверсифицирана поради ГЕРБ. 

По време на конференция в централата на партията той съобщи, че в случай че не е било неговото държавно управление, то в този момент страната би останала без газ. Изказването му е във връзка думите на вицепремиера Асен Василев, който съобщи, че България употребява различни източници на газ и страната може да издържи без съветско синьо гориво вечно. Борисов съобщи, че това е допустимо поради държавните управления на ГЕРБ, а обвиняванията, че страната не е диверсифицирана, са погрешни, което признал и Василев. Той разяснява, че представители на обединението си опонират. След това Борисов победоносно сподели фотография на вицепремиера с изявлението му за газа и изиска от него да го поздрави персонално.

" На Кирил Петков всичко му е издигнато от нас. Негодници, единствено Борисов ви е отговорен ", сподели още той и добави, че " по тази причина Асен Василев е толкоз радостен, тъй като всичко му е издигнато. "

" Да се твърди, че няма диверсификация, че няма други възможности на съветски газ, е смешно. Те (правителството - б.а.) сами си опонират ", заяви Жечо Станков.

Частна компания доставя полутечен газ

" Преди месец и половина те приказват и знаят какво правят(...) това са гениални схеми - да му мине през акъла преди месец и половина да източи " Чирен ", да резервира капацитет (...) Не мога да отрека, че доста им се получава пиара - застават в героична поза, ястреби против руснаците, а в това време изпод в тинята прибира комисионни. "  

С тези си думи Борисов упрекна държавното управление в задкулисие. Той съобщи, че не държавата, а частна компания доставя полутечен газ.

Бившият енергиен министър Делян Добрев съобщи, че " далаверата " е обвързвана с Людмил Йоцов - новият шеф на Булгаргаз, който преди този момент е бил началник на частната компания " МЕД ".

" Тази частна компания ще бъде все по-актуална от тук нататък. Не е правилно, че България е запазила потенциал на терминала в Гърция. Всъщност компания " МЕД " е запазила този потенциал, запазила е танкер ", съобщи той.

Според Добрев страната е сложена на колене пред посреднически компании.

" Това е гибел за промишлеността, гибел за стопанската система. Решението, което ни се предлага, е разликата в цената, тези 20-30 или 40% по-скъп газ, поради медиаторите, да ги заплати страната ", разгласи той. 

Лидерът на ГЕРБ опроверга изказване на президента Румен Радев, в което той твърди, че трите милиарда, платени от българския бюджет, не обслужват нашия интерес, а този на други страни. " Когато имаш 683 млн. на година, чии ползи обслужваш, в случай че не българските? ", попита някогашният министър председател и съобщи, че " в случай че купуваме газ през медиатори, отново ще се върне остарялата скица - едни хора ще станат доста богати ".

Делян Добрев от своя страна разяснява анонса от визитата на вицепремиера Асен Василев и енергийния министър Александър Николов в Брюксел, откъдето стана ясно, че. Според Добрев това няма да е център, а работна група и цитира известието на Урсула фон дер Лайен, в което се споделя: " Европейска комисия и България взеха решение да основат първата районна работна група към RepowerEU ".

Борисов пък предвижда, че интерконекторът с Гърция няма да бъде издигнат до юни. Според него това може да се случи най-рано през ноември.

В края на едночасовия брифинг водачът на ГЕРБ съобщи, че ще поддържат държавното управление за изпращането на оръжия на Украйна

" Ако решат да спрат далаверата, да махнат медиаторите и далаверите, имаме необичаен късмет да се откачим от " Газпром " и да се откъснем от агресора Путин. Да резервираме с катарците, с Египет – това е необичаен късмет и имат цялостната поддръжка на ГЕРБ ", допълни той.

Той сподели, че не чака държавното управление да падне, тъй като " имат толкоз пари да разделят, те ще се държат, с цел да доокрадат ". По думите му Българска социалистическа партия няма да напусне обединението, в случай че се гласоподава за изпращането на оръжия за Украйна. Той предвижда, че Нинова ще излезе с гневна декларация и ще съобщи, че решението е взето от болшинството.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР