Бойко Борисов без капка скромност заяви, че България е помогнала

...
Борисов без капка

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Борисов без капка скромност: България помогна много повече на Украйна от богатите държави в ЕС

Бойко Борисов без капка невзискателност съобщи, че България е помогнала доста повече на Украйна от огромните и богати страни в Европейски Съюз. Днес водачът на ГЕРБ държа тирада на конгреса на Европейската национална партия (ЕНП) в Букурещ.

„ През последните месеци, след експанзията на Путин в Украйна, въпреки и нерешително държавно управление, само че доста мощен парламент. България, която разполагаше с стар вид руско въоръжение, защото виждам и Порошенко, и Юлия, и президента Зеленски, и с външния министър Кулеба работихме много… България може да каже, че е дала и помогнала на Украйна доста повече от огромните и богати страни в Европа. С муниции, тъкмо такива, каквито им трябват, с танкове, с бронетранспортьори, артилерия, с всичко, което българският парламент реши и изпрати за Украйна. И плюсът на това въоръжение е, че то отива непосредствено на фронта, защото украинските бойци и офицери боравят точно с такова “, съобщи Борисов.

И тук той вмъкна, че родината ни е направила доста повече тази „ кръвопролитна и безусловно гадна война “ от „ доста по-големи страни с повече благоприятни условия “

През този интервал диверсифицирахме България от съветската газ, съветския нефт и съветското нуклеарно гориво. И започнахме строителство на две нуклеарни мощности, на новите реактори на Уестингхаус. Мога да изреждам още доста, само че през днешния ден със самочувствие мога да кажа, че се оправяме добре “, регистрира Борисов.

Разбира се, Борисов не пропусна да подсети, че мястото ни е в Шенген.

„ Винаги сме били едно семейство. Заедно с нашите домакини от Румъния – единствено на 60 км от тази зала е Дунав мост 2, където с километри стои опашка от тирове. И сътрудниците от Австрия за 30-40 минути могат да отидат и да видят каква екологична и антизелена среда съществува там. Защото стотици хора, водачите на тирове, прекарват с денонощия към тях. Това не е 21-и век, това не е методът, по който би трябвало да работи Европа. Каквито и избори и вътрешнополитически проблеми да има една страна, тя не би трябвало да ги взема решение посредством другите, “ прикани Борисов.

Той означи, че почита доста канцлерът на Австрия. Двамата щели да се срещнат през днешния ден

„ Преди 3 година ние имахме нулева миграция. Аз ви давам обещание, че ще създадем и вършим сега по този начин, че австрийците и европейците да бъдат сигурни в нашето шенгенско пространство. И апелирам, тъй като нито Румъния, нито България заслужават на мостовете да стоят живи хора, оставете стоките, товарите, загубите без тоалетни. Екологичната злополука – това са работещи мотори. Каквито и вътрешнополитически проблеми да има една страна, тя не би трябвало да ги взема решение след другите. Няколко години българската граница не беше надеждна граница на Европейски Съюз. Нито България, нито Румъния заслужава на границите с часове да седят живи хора “, сподели Борисов.

Борисов поддържа Урсула фон дер Лайен за нов мандат отпред на Еврокомисията. Тя от своя страна му благодари.

Конгресът на Европейската национална партия ще продължи до 7 март. Главните точки в програмата са подготовка за изборите за Европейски парламент през юни, приемане на манифеста на ЕНП, както и избор на водещия претендент на партията за ръководител на Европейската комисия. Очаква се Урсула фон дер Лайен да бъде водещият претендент на ЕНП за началник на Европейска комисия. Обявяването ще се случи на края на конгреса.

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР