Бойко Борисов бе посрещнат с овации във Варна на среща

...
Бойко Борисов бе посрещнат с овации във Варна на среща
Коментари Харесай

Борисов: Ще се пенсионирам, когато видя „Хемус“ готов 


Бойко Борисов бе посрещнат с аплодисменти във Варна на среща със симпатизанти и деятели на партията. Срещата беше открита от кметът на община Варна и регионален координатор на ГЕРБ Иван Портних:

„ Радвам се, че още веднъж сме дружно, тъй като ни чака доста работа. Варна и районът постоянно са били приоритет за държавните управления на Борисов и резултатите са забележима. Поставихме началото на основни планове, в случай че не бяха пратени във фризера от държавното управление на Кирил Петков, щяха да са факт в този момент. За страдание, огромна част заради несръчност са във фаза на заледяване. Вече 18 месеца сме в новия програмен интервал, а няма нито една отворена европрограма, по която общини, университети, бизнес да аплайват. Това става в години на рецесия. Нито един лев не е пристигнал по Плана за възобновяване, а най-хубавите планове, установихме, че не са включени “.

Той уточни като преди всичко за ГЕРБ-СДС във Варна е построяването на Автомагистрала „ Хемус “, която ще даде подтик на стопанската система в района и ще сложи предпоставки за построяването на новата индустриална зона, която ще бъде най-най огромната в България.

Също предпочитани са Автомагистрала „ Черно море “ и вторият Аспарухов мост, който би трябвало да свърже двете автомагистрали. Областният координатор уточни, че въпросните планове са били спрени от ръководещите макар, че кабинетът „ Борисов 3 “ е обезпечил нужните средства.

Сред предпочитаните цели е и разширението на бул. „ Цар Освободител “.

„ Благодарение на Борисов и държавното управление му построихме бул. Левски, направихме една пътна артерия, която реши значително трафика в централната част на Варна и в този момент голямата част от хората го употребяват “, разяснява Иван Портних и добави:

Вече можехме да имаме различно трасе до Летището, това можеше да е реалност, в случай че не бяхме изпаднали в безвремие.

С построяването на градската железница щяхме да сме в напреднала фаза. Много провокации имаше към новите рейсове, само че първите от тях към този момент бяха доставени. Средствата, с които ги осигурихме, бяха по планове, датиращи от държавното управление на Борисов и ГЕРБ, сподели още кметът.
„ Усилията на голямо количество специалисти е хвърлена в нищото, вероятността на града е спряна заради несръчност. В навечерието на Деня на независимостта, дано си пожелаем мощна и самостоятелна България и страната ни да излезе от рецесиите, до които я докара тази безумна коалиция “, добави още той.

Кандидатът за депутат и някогашен министър на младежта и спорта Красен Кралев приветства гостите на събитието и съобщи, че през последните две години Политическа партия ГЕРБ е подложена на гнет.

„ Станахме очевидци на ругатни, клюки от медии. Знаехме, че фотосите с чекмеджетата са черен пиар. Вече го знаят и в Брюксел. Този ПР имаше за цел да отклони хората от изборите, от кражбите и измамите, които тези хора свършиха. Бруталните акции пред пандизите разкриват безсилието на шайката на харвардци “, сподели той и добави:

„ Никой не можеше да си показа, някой може да открадне толкоз доста за толкоз малко време, че тайфа некадърници може да срути страната. Една къщурка за птички не са съградили, а нанесоха тежко проваляне върху стопанската система на страната.

Само за 3 месеца харвардските измамници са съумели да откраднат над 100 млн. лв. в офшорки, ползвайки офшорки. 100 млн. за три месеца. И това е единствено началото.

Изправени сме пред политически планове, финансирани от олигарси с капитали с неразбираем генезис. Всички схванаха, че единствено ГЕРБ може да се оправи с рецесията “.

Водачът на варненската листа Даниел Митов благодари на всички от листата.

„ Този път ще бием Политическа партия и то с доста. Преди към две години акцията беше доста мръсна. Тук има интернационалните наблюдаващи, които следят процеса и ние помолихме да се концентрират върху някои от нещата, които наблюдавахме. Не единствено върху нелегитимния метод, по който Бойко Рашков влияеше върху изборния развой. Това не беше отразено в отчетите. Надявам се в този момент всичко да бъде отразено “, съобщи от трибуната лидерът на листата на ГЕРБ-СДС във Варна Даниел Митов и добави:

„ Преди 2 години умните и красиви се оказаха безумни и кресливи. Борисов им остави работеща и добре функционираща страна, само че те пристигнаха с чукове в ръка и взеха решение да трошат, стопираха Автомагистрала „ Хемус “ от проклетия, стопираха другите инфраструктурни планове, не докараха нито лев по европрограми, занимаваха се с бандитлъци във връзка с газа и горивата “.

Експремиерът Бойко Борисов приветства присъстващите с думите:

„ Не съм пристигнал да неистина хората. Яд ме е, че перлата на Черноморието няма автомагистрала, няма втори мост. Единственото, което е направено, е било по наше време.

Не пускат автомагистралата, с цел да не се каже: Бойко я направи. Съжалявам! 20 некъпани, които подвигаха задоволително звук, затваряха кръстовищата. Оставихме им 1 милиард за Автомагистрала „ Хемус “ в специфична сметка в Българска народна банка. Асен Василев ги похарчи “.

„ И министърът на Румен Радев сподели, че е идиотия да се спре Хемус. А съществителното за „ идиотия “ е „ глупак “, добави Борисов.

Експремиерът уточни, че главните артикули са поскъпнали над с 60% и съпостави „ Промяната “ с финансова пирамида:

„ За 6-7 месеца Ви обраха майсторски. Лъжейки, че покачват пенсиите, с тука има-тука нема, в това време те те обират и Ви взимаха от двата джоба “.

По негови думи в случай че „ Продължаваме промяната “ и техните съдружни сътрудници влязат още веднъж в ръководството страната ще се снабди с 50 млн. външен дълг:

„ Ние държахме 12 милиарда фискален запас и харчехме колкото изкараме. Сега се карат кой вдигнал пенсиите. Майсторлъкът не е в това кой е вдигнал пенсиите, а кой ще изкарва парите, с цел да се заплащат тези пенсии. Държавата дотира тока, газа, бизнеса.

На Гърция и Италия има кой да им оказва помощ, тъй като са в еврозоната, а на нас няма. Няма и пари от Плана за възобновяване. Лошо ли Ви беше със санираните блокове. Е, който направил, направил “.

Борисов съобщи, че страната е върната 10 години обратно за 10 месеца.

„ Знам, че чакате да Ви излъжем с нещо. Очаквате да Ви дадем оптимизъм, само че идва тежка зима, дърва няма, пелети няма. Само пари в офшорките, както написаха 100 млн. Имането е най-малко три пъти по-хубаво от немането, споделяше дядо ми “, сподели той.

„ Толкова разочарования виждам от хората от Кирил и Асен, че не си представям по какъв начин ще ви предложа такава договорка. Не е въпросът дали те желаят, към този момент нашите хора не го желаят. Аз съм човек с опит. Не е имало по-опасно време през последните 50 години. Трябва да имаме задоволително мощна страна. Не че с Радев сме се заобичали, само че виждам да е по-мирно, а апропо и те, сподели Борисов и съобщи, че служебните министри са заварили цялостен безпорядък и бардак.

„ Много Ви обичам, Варна, доста желая да сте перлата на Черно море. Каквото можахме за тези години, направихме. Ще се пенсионирам, когато видя „ Хемус “ подготвен стига Господ ми е дал път “, добави ръководителят на ГЕРБ и уточни, че с цел да бъде довършена автомагистралата би трябвало да се гласоподава на 2 октомври.

Борисов разяснява и последните събития към войната в Украйна:

„ Сега с тази частична готовност, приказва се за нуклеарен шантаж. Ако някой направи бойкот, какво става с нашето земеделие и туризъм? Всеки ден го приказват това. Плаши ме доста. Затова имаме ясна позиция, че войната би трябвало да спре и би трябвало да се оказва помощ на Украйна. В противоположен случай рискуваме…

Периодът е доста тежък и рисков. Ние вместо като българи да кажем, че подобен пожар гори…виждате Ердоган плаши гърците, че ще отиде някоя нощ, а сърбите и косоварите са в тленен спор. И ние сме се разделили да махаме едните, да чегъртаме. Не може ли в тази тежка обстановка някакъв разсъдък? “, оповестява varnanovini.bg

Снимка – varnanovini
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР