„Боят на века“ - така е останал в историята един

...
„Боят на века“ - така е останал в историята един
Коментари Харесай

Боят на века или епичният сблъсък между двама титани

„ Боят на века “ - по този начин е останал в историята един емблематичен боксов мач сред две митове на кръга. Става дума за мегасблъсъка сред Мохамед Али и Джо Фрейзър за международната купа в тежката категория. Той се състоява на 8 март през 1971 година, а преди него двамата бойци не познават усета на провалянето.

Двубоят се играе в „ Медисън Скуеър Гардън “ в Ню Йорк (САЩ), а наградният фонд е рекорден за тези времена и се равнява на 5 милиона $, като е уговорено да бъде поделен поравно сред двамата боксьори.

Още самото начало на багра загатва, че следва нещо невиждано. След първичните минути, в които двамата бойци са малко по-предпазливи, следва същинското представление. Али и Фрейзър се хващат в люта и кървава битка, а лявото кроше се оказва едно от най-съществените оръжия на Фрейзър. Той постанова свирепо своя конкурент, който позволява момент нехайство в 15-ия рунд, когато не съумява да се защищити и бива повален. Всички мислят, че това е краят, само че първенецът Али се изправя и дуелът продължава.

В последна сметка Фрейзър подвига купата в тежката категория с единомислещо решение на съдиите.

След края на огромния конфликт на кръга и двамата боксьори са откарани в болница.

До 1975-а година двамата великани се срещат още два пъти. На 18 януари 1974 година Али взима реванш, а мястото на мача още веднъж е „ Медисън Скуеър Гардън “. На 1 октомври 1975 година Филипините са сцена на чутовното представление, което е прекъснато от треньора на Фрейзър – Еди Фъч в 14-ия рунд.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР