Боян Софин и Андрея Даксова триумфираха в дебютното издание на

...
Боян Софин и Андрея Даксова триумфираха в дебютното издание на
Коментари Харесай

Софин и Даксова спечелиха дебютното издание на купа Троян

Боян Софин и Андрея Даксова победиха в дебютното издание на надпреварите по ски-ориентиране за Купа " Троян ". Двамата бяха най-бързи още в първия ден по късото трасе, а в междинната отдалеченост усилиха преднината си и окупираха първите места в общото класиране.

Състезателят на Соколец (Самоков) стана номер 1 в генералното нареждане с близо 6 минути пред втория - Иво Петков от ски клуб Хемус (Троян) и с над 8 минути пред Мартин Пенчев от Узана (Габрово).

Националката от Карлък (Смолян) беше с над 3 минути по-бърза от Теодора Малчева от ски клуб Хемус (Троян) и с съвсем 4 минути от Антония Григорова от Вариант 5 (Търговище).

Боян Софин и Андрея Даксова завоюваха безапелационно късата отдалеченост от двудневните надпревари, които се състояха наоколо до Беклемето. Още в първата конкуренция Софин беше по-бърз с над 2 минути от втория - Мартин Пенчев и с над 4 от спечелилия бронза Иво Петков.

При дамите в тази дисциплинираност Даксова съумя да изпревари две участнички в ски-бягането на олимпиади. Тя финишира на 1:22 минути пред Антония Григорова, а трета беше Теодора Малчева, която обаче съумя да стигне до среброто в крайното нареждане.

В комплексното класиране първи е клуб Узана (Габрово) със 115 точки, пред Браун отбор (Велико Търново) с 85, Академик (Варна) с 60 и други

Със надпреварите за Купа " Троян " беше обещано началото на богатия годишен календар на Българска федерация по насочване. Следващите стартове са от 5 до 7 февруари на Юндола с държавните шампионати по ски-ориентиране във всички възрастови групи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР