Боян Расате бе признат за виновен Той е глобен с

...
Боян Расате бе признат за виновен Той е глобен с
Коментари Харесай

Расате е глобен с 3 хил. лв. за нахлуването в Рейнбоу хъб

Боян Расате бе приет за отговорен Той е санкциониран с 3 хиляди лева за безчинство, само че бе оневинен по утежняващото обвиняване, че е работил с изключителна смелост и цинизъм.

ЛГТБИ клубът " Рейнбоу хъб " бе атакуван от Расате и негови съидейници предходната зима. Групата от Български народен съюз (БНС) бе нахлула в пространствата и беше изпотрошила мебели и съоръжение. Според съда Расате е бутнал двама от присъстващите, съборил е рафт и е рязал гуми на тротинетка с нож.

Една от работещите там твърдеше, че е била ударена от Расате. Съдът обаче отхвърли обвиняването за лека телесна щета и го оправда. Пострадалата Глория Филипова бе предявила и иск за обезщетение от 4 хиляди лева, който не бе почетен.

След решението съдът промени мярката на Расате. Вместо с гаранция от 5 хиляди лева той към този момент с подписка. В обясненията си той призна, че е бил в клуба, само че отхвърли да е правил хулигански дейности. Расате упорства, че желал да взе участие в среща и да си каже мнението, само че бил посрещнат жестоко. Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано.

Нападението против " Рейнбоу Хъб " провокира сериозна реакция. излязоха с общо изказване, в което осъдиха вандалската демонстрация.

По това време Расате бе претендент за президент. След нападението основният прокурор клуба и им даде обещание, че ще има законови промени за закононарушенията, осъществени от ненавист.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР