Боян е легенда, Боян създаде прецедент, благодаря на всички, които

...
Боян е легенда, Боян създаде прецедент, благодаря на всички, които
Коментари Харесай

Боян Петров обедини Китай и Непал

Боян е легенда, Боян сътвори казус, благодаря на всички, които го направиха допустимо!

Така благодари Кирил Петков на екипа от непалци, китайци и българи, които издирваха алпиниста в продължение на 12 дни.

"Зад мен е невероятният екип, който ръководеше избавителната акция - командирът от китайска страна, който ръководеше хората, които стигнаха до върха, търсейки Боян по всяка стъпка ", благодари Петков във видео във Фейсбук.

Той благодари и на непалския водач, който хвърча до недостигани преди небеса. Стотици хора чакаха положителни вести от Непал и се надяваха екипите, търсещи Боян по въздух и земя, да съумеят да го намерят. За страдание през днешния ден акцията завърши - несполучливо.

В нещастието обаче има един лъч вяра - за първи път три страни работят в подобен синхрон и съгласуваност.

"От Непал, от България, и от Китай - от тук нататък всички катерачи, които имат проблеми, могат да разчитат, че Непал и Китай ще си сътрудничат ", споделя Кирил.

"Боян сътвори казус, който се надяваме да оказва помощ и за в бъдеще ", надява се Кирил.

"Искам да благодаря на всички, които рискуваха живота си за Боян и сътвориха казус! Търсенето завърши, Боян е легенда, България ви благодари! ", сподели още Кирил пред избавителния екип.

"Това би трябвало да е образец по какъв начин, в случай че работим дружно, можем да накараме нещата да се случват и би трябвало да използваме този образец в други случаи ", заключава още българинът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР