Боян ЧуковФейсбукАмериканският дрон MQ-9 падна или май го паднаха“ в

...
Боян ЧуковФейсбукАмериканският дрон MQ-9 падна или май го паднаха“ в
Коментари Харесай

Боян Чуков: MQ-9 този път нямаше късмет

Боян Чуков

Facebook

Американският дрон MQ-9 падна или май „ го паднаха “ в Черно море.

За разигралата се драма има три версии.

 

Първа. Американската страна твърди, че причина за рухването на MQ-9 имат виновност маневрите на два съветски самолета Су-27. Единият от тях е отворил наоколо до дрона своя клапан за освобождение от гориво и е облял американската техника.
Този ход на съветския водач е развалил витлото на MQ-9. Американците са били принудени да потопят своя дрон в морето. Съединени американски щати дефинираха съветските дейности като „ екологично голословни “ и „ непрофесионални “.

 

Втората версия е, че техническа причина е провокирала рухването на дрона. В региона на събитието е имало самолети на Върховен касационен съд, само че те са били единствено безучастни наблюдаващи.

 

Третата версия е, че MQ-9 е бил свален от съветския аероплан с ракета „ въздух-въздух “. Руският водач е възприел летящата цел като следващ украински ударен дрон ориентиран към Крим.

Какво тъкмо се е случило може да се види на видеозаписа на камерата на американският дрон, който падна в морето. Без обзор на въпросния материал мъчно ще се откри истината. В случая е по-важно друго. Подобен случай рано или късно трябваше да се случи. От началото на СВО през 2022 година разследващата авиация на НАТО лети и работи непрекъснато над Черно море.

Чрез натовски дронове се координират въздушните офанзиви на ВСУ и се предизвикат намерено Водоснабдителна система на РФ. Известни са случаи на нарушение на съветското въздушно пространство, въпреки и за няколко секунди. Зачестиха офанзивите против Крим на украински дронове, които употребяват директна разследваща on-line информация от Съединени американски щати и НАТО. През последните месеци благодарение на дронове Съединени американски щати водят непрекъсната разузнаватена активност в интерес на ВСУ на обекти на територията на полуострова.

„ Инцидентът “ с MQ-9 може да се одобри и като вдигнат за повторно „ жълт картон “ през последните десетина дни на Пентагона от МО на РФ. Първият „ жълт картон “ бе преди към седмица, когато съветска ракета „ Кинжал “ порази цел в Западна Украйна на 20 км. от полската граница. Западноевропейците бяха мощно впечатлени.
Естествено, руснаците ще създадат всичко допустимо да се снабдят с падналите в морето останки на MQ-9.

Това вероятно би им разрешило да създадат противоположен инженеринг на американския дрон взаимно с специалисти от иранския ВПК. Техеран има неповторим опит в това отношение.

 

Двата съветски Су-27 са се завърнали сполучливо на своето летище в Крим.

Един от двамата водачи ще получи премия от своето командване. Това е несъмнено. Глобалната демократична преса подвигна голям звук във връзка случая с американския дрон над Черно море.

 

Русия бе упрекната, че е „ минала алената линия “. Все отново не става въпрос за съветски дрон в Мексиканския залив или към Флорида, а за американски подложен в услуга на ВСУ в непосредствена непосредственост до Крим.

 

Цитирането на „ червени линии “ към този момент провокира единствено смях.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР