Боян Чуков, ФейсбукЩе се опитам да поясня какво точно съм

...
Боян Чуков, ФейсбукЩе се опитам да поясня какво точно съм
Коментари Харесай

Боян Чуков: Русия се отърсва от паразитиращото върху нея перестроечно наследство

Боян Чуков, Facebook

Ще се опитам да поясня какво тъкмо съм желал да кажа с това, че " Русия 2010-2022 година към този момент не съществува ".

Русия като Руска империя престана да съществува през 1917 година и се преобрази в Съюз на съветските социалистически републики. После след 1991 година Русия от Съюз на съветските социалистически републики се преформатира в Руска федерация. С релефното появяване на власт на Владимир Путин, през 2010 година (началото на процеса бе след неговото изявление на Мюнхенската конференция за сигурност през 2007 г.) съветската страна се преобрази.

През 2010 година Русия стартира да съблича облеклата на елцинова Русия и да облича новите одежди на преходната путинова Русия. И по този начин до (ноември) 2022 година, когато стана ясно, че Кремъл изоставя (или по този начин наподобява по военни съображения) Херсон.

Върху путинова Русия до 2022 година паразитира неотстраненото перестроечно завещание. Винаги съм твърдял през последните години, че на Русия не са ѝ проблем неприятните пътища и дураците. На Русия са ѝ голям проблем корупционерите, крадците, измамниците, предателите и некадърниците във властта.

Това е вследствие на тежкото завещание от комунистическата система, което се трансформира в уродлива форма на " капитализъм с съветска специфичност ", с тотално предателска и деградирала олигархична каста, която бе основана от Комунистическа партия на Съветския съюз.

У нас следим сходен модел. Огромен и мъчно реализуем проблем са съветските псевдопатриоти с генералски пагони и патриотична реторика в армията и специфичните служби, които крадат алчно от съветската страна и лъжат в своите доклади.

Съединени американски щати този път няма да изтърван опцията да разпаднат РФ, в случай че имат нужните запаси и благоприятни условия. Че ще опитат, е несъмнено!

РФ е принудена, с цел да се съвземе и остане като страна, бързо да се преустрои и вкара изпитани формули от времето на Втората международна война като " Ставка ", " СМЕРШ " и други сходни. Оттеглянето от Херсон ще бъде показано от световните медии като дефинитивно проваляне на путинова Русия и победа на бандеровците в Киев.

Дали това е по този начин? Не е. Киев за 9 месеца сподели, че от време на време удържа тактически победи над Москва. Но няма никаква тактика. Всичко украинците отиграват ситуационно.

Русия претърпя няколко тактически провали. Имам поради отдръпването от Киев, Харковска област и Херсон. Но Русия има вярна тактика, която доста не желаят или не могат да видят.

Напускането на десния бряг на Днепър от Водоснабдителна система на РФ може да се интерпретира като военно и политическо проваляне. Щетите върху интернационалния имидж на Русия ще бъдат тежки, изключително измежду страните, които отзивчиво следят дейностите на Москва.

Не може да се твърди, че Русия е изгубила войната със Съединени американски щати. Все отново съветската атомна триада е жизнеспособна и драмата към Херсон е единствено епизод от поредицата събития, които предстоят.

Накратко, с цел да победи, Русия е неотложно да се раздели със своя образ, който имаше до ноември 2022 година

Дали ще успее? Поживём-увидим!

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР