Боян Чуков, ФейсбукДжузепе Конте, бивш министър-председател на Италия (2019 до

...
Боян Чуков, ФейсбукДжузепе Конте, бивш министър-председател на Италия (2019 до
Коментари Харесай

Боян Чуков: Зеленски стана не само излишен, но и вреден за САЩ. Прокси войната навлиза в нова фаза

Боян Чуков, Facebook

Джузепе Конте, някогашен министър-председател на Италия (2019 до 2021 г.), разгласи на 27 август в профила си във Фейсбук, че тактиката на НАТО в Украйна не е довела до стремежи резултат и военно проваляне на Русия, както и че глобите не са довели до осезаеми последствия за нейната стопанска система. Бившият италиански министър председател твърди, че не е имало загуба на руснаците при Бахмут, няма оттегляне вследствие на украинската контраатака, няма вероятност за вътрешна дестабилизация на Русия, а се следи подсилване на водачеството на Путин.

Според Джузепе Конте е „ време да се направи почтен разбор “ на обстановката, а не да се поддаваме на „ оптимистичните оценки, които доминират на Запад и са насърчени от оглушителната, само че повърхностна милитаристична агитация “. Според него срещата на върха на БРИКС в Йоханесбург се е провела под „ управлението на Китай и Русия “.

След неуспеха на украинския контранаступ Джо Байдън пристъпва към проект „ Б “ в Украйна. Съединени американски щати стартират да предават на Киев оръжие с все по-далечен обхват на деяние. Което ще принуди руснаците да вземат контрамерки и въоръженият спор ще премине към по-ожесточена фаза.

И най-големите почитатели на Зеленски, които към момента могат да разсъждават, схванаха, че Киев няма по какъв начин да реализира военна победа над Русия. Освобождаването на територии под съветски надзор е доста над действителните благоприятни условия на ВСУ. Антъни Блинкен по време на своето последно посещаване в Киев изясни в детайли на Зеленски действителната обстановка. И го посъветва да бъде по-голям реалист.

Но последва язвителна реакция на Зеленски в неговото изявление за списание Economist. Той усеща, че става непотребен и го изоставят. В обозримо бъдеще ще се окаже в нежелана обстановка. Интересни след броени дни ще бъдат гастролите на Зеленски в Белия дом, в който царува тъмно въодушевление.

Украйна се трансформира в сериозна тежест за реализирането на индо-тихоокеанската тактика на Съединени американски щати против Поднебесната. Зеленски стана освен непотребен, само че и нездравословен. В американския Конгрес не го чакат. Даже не желаят да го виждат.

Тези промени в ситуацията на бойното поле в Украйна и появяването на ракети с огромен обсeг като ATACAMS, Storm Shadow и Taurus изискват интензивно включване на разследващите платформи на НАТО и трансформират САЩ/НАТО в явен участник в сраженията. Въпросните разследващи уреди се ръководят от натовски личен състав.

Влизаме в нова по-опасна фаза на прокси войната на украинска територия. Предстои да забележим отговора на руснаците.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР