Боян БойчевУсещате ли миризмата на блатото, в което сме попаднали,

...
Боян БойчевУсещате ли миризмата на блатото, в което сме попаднали,
Коментари Харесай

Тинята в блатото...

Боян Бойчев
Усещате ли миризмата на блатото, в което сме попаднали, на тинята, която ни завлича? Тя лъха от другите записи и компромати. Вони от формалните кавги и подмолните сделки. 
Това не е България с аромата на розово масло. Това е България на зловонието. Политическата нечистоплътност на ръководещата тайфа не може да бъде прикрита със скъпите парфюми. 
Виждаме политически зомбита. Хора, устремени с маниакална пристрастеност към властта и парите, за които нищо друго не съществува. 
Тотална колониална взаимозависимост и липса на каквато и да е държавност. Шефовете на службите се съгласуват, а в действителност назначават от непознати посолства. Вие разбирате ли за какъв разпад на държавността става дума? Тук към този момент не скрито, а намерено се декларира, че в това няма никакъв проблем. Дали службите в Италия, Франция, Германия, да не приказваме за Съединени американски щати, съгласуват фрагментите си с нашите посолства там?
Политическа безнравственост. Хора, които преди една година " сякаш " не се траеха, в този момент щели да вършат държавно управление непременно. Хора, които щяха да се борят с мафията, в този момент се прегръщат с нея. Такава измама, такава нечистоплътност... С какъвто се събереш, подобен ставаш. 
Това не е проект за ръководство на страната, а проект за нейното отвличане и систематизиране. Между мафията, олигарсите и новите вълчета.
Най-страшното е, че вместо да се извинят на народа, който ги е избрал, и да изоставен Народното събрание, те имат наглостта да не престават договарянията за държавно управление. Сигурно тъй като от " посолството " доста упорстват да има държавно управление. На всяка цена! Защото то би трябвало да даде помощ на Украйна. В ожесточаващия се боен спор вие ли, вашите деца ли ще умират на фронта за непознати ползи? Правителство, което да ни натрапи еврото. Въпреки подписи и референдуми, макар народа. И най-много държавно управление, което да преразпредели страната по този начин, че всички вълци - и млади, и остарели, да са сити. 
А народът продължава да блее. Овчедушието ни е превзело отвред. 
В деня на Ботев дано си напомним, че по пътя към своята Голгота геният на българската независимост не посреща поддръжка от никого. Вратите и прозорците са се затваряли, когато минавала четата. Една чаша вода е нямало кой да им подаде... 
Страхът, безразличието, овчедушието. 
Може ли естествен човек да одобри тази подигравка? Може ли да се мълчи? 
Сега площадите трябваше да кипят, до момента в който тези, помислили се за богоизбрани и недосегаеми, не бъдат изметени. Нови хора трябват, с чисто мислене, самостоятелни от никакви посолства и непознати ползи. Двеста души е била Ботевата чета, съвсем на брой депутати за нов парламент. Вярвам, все ще се намерят толкоз. 
Но очевидно сме станали толерантни към политическата и човешка мърсотия, към неналичието на добродетелност, честност. Явно алчността към този момент е добродетел. Явно преклонената главичка, огромната чупка в кръста, лазенето на колене пред мощните не ни тормози. Явно одобряваме тези кавги за нещо обикновено. 
А тинята продължава да мирише, блатото продължава да ни засмуква. 
" Изправете се и те ще паднат ", беше споделил Фидел Кастро. Стига да има кой да се изправи. Да има съзнанието и смелостта да го направи. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР