Боян Балев - член на Националния съвет на БСП, сподели,

...
Боян Балев - член на Националния съвет на БСП, сподели,
Коментари Харесай

Боян Балев готов да сменя Корнелия

Боян Балев - член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, показа, че би се кандидатирал за водач на Българска социалистическа партия, тъй като промяната на партийното управление е неизбежна, макар че напълно скоро Корнелия Нинова бе избрана отново на поста. " Българска социалистическа партия би трябвало да си върне основните позиции, от които отстъпи в последните години ", аргументира се социалистът и даде обещание скоро да показа и програмата си за ръководство на столетницата.

" Българска социалистическа партия няма по какъв начин да е в мощна позиция във властта след трите пагубни загуби предходната година. Партията в цялата си история няма и опит като " младши сътрудник " в ръководството. Но това не може да бъде опрощение за отстъплението пред десницата. ", сподели Балев пред News.bg. Ако ние в действителност сме толкоз решителен фактор в актуалната четворна коалиция, както настояват някои приятели от тясното управление, няма никаква логичност да позволяваме редица решения на държавното управление, които са безусловно неприемливи за редовите социалисти и за дребното останали ни симпатизанти, уточни още той.

" Като участници в ръководството не сме задоволително твърди в отстояване на националния интерес и в търсене на уравновесена външнополитическа позиция за спора в Украйна. Кирил Петков, както и някои министри от държавното управление, би трябвало да се преценяват с това, че са определени с гласовете и на Българска социалистическа партия ", уверен в Балев. Крайните изявления и безразборното преследване на съветски дипломати не носи нищо нито на държавното управление, нито на България, не оказва помощ и на Украйна, по мнението му. Страната ни има доста вътрешни проблеми, върху които би трябвало да се концентрират ръководещите, а не да имитират правене на " огромна политика ", за каквато нямаме капацитет. Българска социалистическа партия е партията, която би трябвало да отстоява тези позиции в държавното управление, посочи Боян Балев.

" Но даже да оставим настрани външната политика, нашите представители във властта имат доста повече работа в обществената сфера, в изискванията на висока инфлация. Правителството не прави задоволително за компенсиране, както на пенсионерите, по този начин и на работещите българи ", сподели още социалистът. Министрите от Българска социалистическа партия оставят усещането, че са загрижени повече за работодателите, в сравнение с за служащите, по думите му. Една достоверна социалистическа партия би трябвало да пази ползите на първо място на хората на наемния труд, съгласно него.

В момента инфлацията генерира тежки обществени проблеми и държавното управление би трябвало да откри бърз и съответен отговор на това, вместо да води безсмислени диспути за снабдяване на военна помощ за Украйна, безапелационен бе Балев. " С цялото си държание в ръководството Българска социалистическа партия оставя усещането, че е подготвена на всевъзможни взаимни отстъпки в името на някакво парче власт. Причините по тази причина са и вътрешнопартийни. Цялата партия е пленник на политическото оцеляване на ръководителя. Партньорите в обединението знаят, че за Нинова е витално значимо да бъде във властта непременно ", съобщи още той.

Вторият вътрешнопартиен фактор, който работи отрицателно на присъединяване ни във властта, е стремежът на тясното управление по едно и също време да ръководи страната и да продължи вътрешнопартийните войни и гоненето на " врага с партиен билет ", счита социалистът. Това за него е изключително нездравословно и рисково и за самата партия в навечерието на локалните избори през 2023 година, които могат да имат съществено и дълготрайно въздействие върху българската политика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР