Боян Ангелов e продуцент, композитор, пианист, диджей или накратко -

...
Боян Ангелов e продуцент, композитор, пианист, диджей или накратко -
Коментари Харесай

Боян Ангелов - човекът зад Безтегловност

Боян Ангелов e продуцент, композитор, пианист, диджей или в резюме - " човек влюбен в музиката и в живота ", както той самият дефинира себе си.

Годината за Боян стартира със независим запис, озаглавен " Beats & Thoughts Part One ", характеризиращ се като инструментален хип-хоп , за който получава доста позитивни мнения. " Инструменталният хип-хоп ми е пристрастеност и от време на време, когато съм на ръба да се изчерпам, той ми се явява като избавителен остров. "

Последващите триумфи не закъсняват, тъй като Боян показва сингъла си " Troubled Mind ", който излиза през американския лейбъл Mellow Orange .

По същото време той към този момент работи и с Рут Колева , с която издават и дебютно взаимно EP " Wake Up " за именития английски лейбъл BBE Music .

През годината, редом с останалата си работа, Боян продуцира части и за други реализатори. Може би не знаете, само че аранжиментът на сингъла " Последни думи " на Михаела Филева също е негово дело.

Боян споделя, че към този момент е почнал работа и по втората част на " Beats & Thoughts " с инструментален хип-хоп и се надява скоро да показа записа публично.

 Снимка 325845

Преди две седмици излезе " Безтегловност " - взаимната ария на Боян дружно с Жлъч и Рут , която е и мотивът да го потърсим, с цел да ни опише за себе си и своите планове.

Какво ви събра с Рут Колева и с Жлъч и докара до " Безтегловност "?

С Рут към този момент се знаехме и работихме от известно време, преди да ни пристигна концепцията за " Безтегловност ". Истината е, че до момента в който работихме по песента, и на двамата естествено ни хрумна да поканим Жлъч като посетител реализатор. Причината е ясна - за нас той е един от най-хубавите български рапъри/артисти. Плюс това усещахме, че ще пасне съвършено на парчето.

Интересни обстоятелства към мейкинга на сингъла и видеото?

Един ден просто се събрахме в студиото и тримата, и безусловно за няколко часа песента беше подготвена. Важно е да отбележа, че това е и първата ария, в която успяхме да накараме Матю (Жлъч) да пее, с изключение на да рапира. Сами ще се убедите, че той в действителност има извънредно грабващ глас.



Как успяхте да грабнете вниманието на английския лейбъл BBE Music? С какво и по какъв начин ги спечелихте, с цел да се стигне до издаването на EP-то " Wake Up "?

BBE Music е един от най-големите самостоятелни лейбъли и през него са минали доста именити актьори като Уил Ай Ем, Джей Дила, Рой Айърс и доста други. Може да предположите каква чест беше за нас да успеем да ги впечатлим с нашата музика и да ни поканят да издаваме за тях. Според мен това, което ги сграбчи, е съчетанието сред нас двамата с Рут. Тя към този момент е одобрен актьор с доста характерно соул/ар ен би звучене, a пък аз имам един по-модерен взор върху тези стилове. С нея си паснахме чудесно и създадохме части, които ясно ни отличават.



" Wake Up " звучи в действителност ужасно. Колко време го подготвяхте? Имаше ли компликации при записите и кое беше най-интересното от работата с BBE Music?

Като всяко хубаво нещо, и това не пристигна нито бързо, нито безпроблемно. Винаги участват трудности, като това да се гонят периоди или да успеем да се " нацелим ", макар заетите ни графици, да вземем за пример. И двамата сме перфекционисти в професионално отношение и, надлежно, всяка ария трябваше да бъде изпипана до последния подробност. Но пък тъкмо в това е удоволствието от целия развой.

Разкажете ни малко по-подробно за досегашните си взаимни планове с Дороти Такев и следва ли нещо ново?

Дороти е един прелестен реализатор и съм доста щастлив, че ориста ме срещна с нея. Имах достойнството да бъда част от нейното дебютно EP " Make Art Not Euro " с песента " Next To Me ". Миналата година представихме и концепцията " Futuresex " празненство, в която обединихме нашия по-различен прочит на ар ен би/трап/соул музиката.

С тази концепция направихме няколко сполучливи събития из страната. С Дороти имаме и нов сингъл, наименуван " On & On ", който към този момент представихме в няколко радиостанции. Парчето може да чуете във всички известни платформи за стрийминг. Залагаме на соул звученето в него, нека ви хареса.

 Снимка 325844

Като продуцент сте работили с лейбъли като Darker Than Wax и Mellow Orange Music. Кой е най-трудният аспект в продуцирането на музика?

Това е тематика, по която мога да приказвам с часове. Истината е, че компликациите в специалността ми са в действителност доста. Според мен един от най-важните аспекти, без значение за кой лейбъл работиш или си самостоятелен, е това да останеш себе си в музикално отношение.

Натискът върху музикалния продуцент в днешно време е извънредно огромен, изключително когато масата от хора чакат едно звучене и един стандарт, и в действителност са много сериозни. Но един продуцент/музикант/композитор в никакъв случай не би трябвало да не помни от къде е тръгнал и коя е била онази искра, която в действителност го е запалила да се отдаде на музиката. Защото тя е най-чистата и директна връзка сред него и слушателя, изключително когато се комуникира посредством музика.

Подготвяте ли други забавни планове?

Тепърва стартирам да работя с още доста нови актьори по общи планове. Подготвям и независими неща. Един от взаимните, за който най-вече се вълнувам, е планът ни с Мария Димитрова. Повярвайте, това ще бъде нещо, което не сте чували до момента. Нямам самообладание да го показва, както и всичко останало, което съм запланувал. Затова призовавам да ме следите из обществените мрежи.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР