Боядисаните мандарини, които предлагат в големите търговски вериги могат да

...
Боядисаните мандарини, които предлагат в големите търговски вериги могат да
Коментари Харесай

Боядисаните мандарини са опасни за децата


Боядисаните мандарини, които оферират в огромните търговски вериги могат да провокират алергии при децата. Това предизвести проф. Донка Байкова - експерт по хранене и диететика. Тя посъветва плодовете да се измиват със сапун и четка и по-късно да се употребяват.

 Боядисани мандарини се появиха в комерсиалната мрежа

Боядисани мандарини се появиха в комерсиалната мрежа
За мандарини, напръскани с оранжева багра алармираха фенове на Българска национална телевизия. Целта е да наподобяват сочни и оранжеви, боядисват ръцете и при измиване се отмива целия цвят на плода. Те се оферират в огромните търговски вериги на щанда "Промоция " или в акция "Разпродажба ".
От Българската организация по сигурност на храните прецизираха, че боядисването на цитруси не е неразрешено, само че повърхностната обработка може да се прави единствено с избрани субстанции. От организацията настояват, че те са изцяло безвредни, защото съставляват цветни восъци и гланциращи сътрудници с органически генезис, които не проникват под кората на плода. Съветът на професор Байкова е въпреки всичко е плодовете да се измиват със сапун и четка и тогава да се употребяват.
"Част от тези оцветители са от синтетичен генезис рискови са както за поява на свръхвъзбудимост при децата, от поява на кожни обриви или астматични пристъпи - бронхити ", сигнализира проф. Байкова..
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР