Боя се, че между Продължаваме промяната и вътрешния министър има

...
Боя се, че между Продължаваме промяната и вътрешния министър има
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Вътрешният министър не отрече, че е подлаган на натиск - това е притеснително

" Боя се, че сред " Продължаваме промяната " и вътрешния министър има някаква конспирация - публицисти го питаха дали е подлаган на напън и той не отхвърли. Това мен мощно ме тормози ". Това разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев по Българска национална телевизия.

 

Заяви, че единственият министър на ГЕРБ в кабинета е Мария Габриел, а всички останали са излъчени от " некоалиционните им сътрудници ".

 

" Ако господин Петков желае оставката на вътреншия министър - да каже на Денков, който е министър председател, излъчен от тяхната партия, да започва процедура и да я внесе в Народното събрание ", уточни Дончев.

 

Дончев не вижда връзка сред безредиците в София, политическите земетресения и пренаписването на бюджета: " Критики във връзка с бюджета изразихме преди седмица- не политикански, а с цифри, тъй като този бюджет е хем безпринципен, хем значително рискован ".

 

" Осигуряваме поддръжка, тъй като другата опция не е по-хубава, а те ни се карат - това не го разбирам " - разяснява той напрежението в некоалицията. Посочи, че самичък не е удовлетворен от работата на държавното управление, само че има право на искания, тъй като го поддържа.

 

Дерогацията за съветския нефт по този начин или другояче трябваше да отпадне 2024 година, само че наподобява, че Политическа партия бранят по-скоро интереса на " Лукойл ", в сравнение с българския консуматор, счита депутатът.

 

" Рафинерията употребява евтиния съветски нефт " Урал ", а цените на бензиноколонките са все едно употребяваме " Брент ". Това не е единственият въпрос. Има ли реекспорт и за къде е този реекспорт? "

 

Претенциите на ГЕРБ са свързани с качество, а не с това някой да бъде махнат или комплициран в институция или министерско кресло, уточни още депутатът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР