Бой в парламента. Депутат получи удар в корема след поредното

...
Бой в парламента. Депутат получи удар в корема след поредното
Коментари Харесай

Физически сблъсък между депутати в парламента

Бой в Народното събрание. Депутат получи удар в корема след следващото напрежение, зародило в пленарната зала. Настимир Ананиев от " Продължаваме промяната " бе блъснат и ударен с пестник в корема от Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

Това се случи откакто в залата настана безпорядък след изявление на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов. Ананиев залитна и съвсем падна обратно върху депутатските банки .
 
 напрежение парламент

Заседанието на депутатите стартира с декларация на ПГ " Възраждане ". " Вчера станахме очевидци на опит за " майдан ", съобщи ръководителят на групата Костадин Костадинов.

Снощи, след предварителното освобождение на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, се състоя митинг в негова поддръжка и породи напрежение при излизане на депутати от опозицията от постройката
" Нека да не допуснем тази фашистка сган, тези платени да дойдат и да ни лишават страната. Призовавам всички сънародници, които не желаят да станем втора Украйна, дано да дойдат тук когато се гледа вота на съмнение ", моли Костадинов.

Неговото изявление бе последвано от имитация на Явор Божанков, който съобщи, че по Костадинов през вчерашния ден са били хвърляни " стотинки, а не даже копейки ".
 
 Явор Божанков Георги Димитров
Председателстващият съвещанието Мирослав Иванов разгласи отмора .
 
 Парламент Народно събрание напрежение Георги Димитров

След като депутатите се завърнаха в залата, той прикани всички да запазят положителния звук. " Страстите са много нажежени, евентуално и през днешния ден, и другата седмицата ще бъде по този начин. Нека да не се стига до физически конфликти - бяхме очевидци на подобен. Искам да се обърна към господин Хамид , той е народен представител с богат опит и се употребява с почитание в неговата парламентарна група. Подобно държание е неприемливо . Правилникът ми дава право да го отстраня за повече от едно съвещание, само че няма да го направя ", уточни Иванов. 

Той се закани, че повече няма да прави взаимни отстъпки и при последващи сходни прояви ще постанова санкции .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР