Бой между служители в държавната администрация. Вече бивш кадър на

...
Бой между служители в държавната администрация. Вече бивш кадър на
Коментари Харесай

Проверка тече в НСИ заради сбиване между служители

Бой сред чиновници в държавната администрация. Вече някогашен кадър на Националния статистически институт твърди, че е бил атакуван от собствен сътрудник по време на работа, заяви NOVA.
Всичко стартира през месец октомври, когато вербален спор сред двама началници на отдели прераства във физически.
“Началникът на прилежащия отдел имаше задача, която дълго време вършех аз. Тогава нямах опция и трябваше той да я свърши ”, описа пострадалият, поискал анонимност. След отхвърли му, неговия сътрудник го заплашва с пердах. Заради вербалния тормоз потърпевшият взема решение да отнесе проблема към зам.-председателя на администрацията.
“В коридора на Национален статистически институт той потегли след мен, чух го по какъв начин се затичва. В момента, в който се обърнах, беше отскочил над мен и със мощен удар ме смъкна на земята ”, спомня си нападнатият. 
На място идва кола за спешна помощ, а нападнатият лежи в болница 5 дни, с диагноза мозъчно разтърсване. Твърди, че оттогава има проблеми с главата. 
След завръщането му на работа той е извикан и на дисциплинарен съвет.
“Ръководството зае позиция, че този, който ме атакува, би трябвало да бъде предпазен непременно ”, споделя още потърпевшият. Така, неговият сътрудник остава ненаказан и към момента е на позицията началник-отдел.
След абсурда са напуснали и други чиновници на администрацията. 
От Национален статистически институт на този стадий се въздържат от коментар, до момента в който не завърши инспекцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР