Бой между два политически лагера в изборния ден в Силистренско. Наложила

...
Бой между два политически лагера в изборния ден в Силистренско. Наложила
Коментари Харесай

Поддръжници на ГЕРБ и ДПС се биха в Силистренско

Бой сред два политически лагера в изборния ден в Силистренско.  Наложила се е и интервенция на полицията.

Два часа след приключването на изборния ден група от ГЕРБ чествала в центъра на село Поройно, оповестява Нова телевизия.

Заради мощния звук обаче председателката на СИК изпратила дежурния служител на реда да помоли компанията за тишина. В тази компания бил нейният съпруг- 52-годишният Ергюн Фейзи, който е деятел на ГЕРБ и уредник на празненството. От видеозаписи се вижда по какъв начин, до момента в който униформеният беседва с Фейзи, партийният деятел ненадейно се спуска към кмета на селото Хаккъ Ахмед и стартира да го души.

Напрежението в центъра на селото ескалира - бързо се събират доста хора от лагерите на ГЕРБ и Движение за права и свободи. В сбиването се включват над 20 души.
 140 досъдебни производства са формирани поради изборите
140 досъдебни производства са формирани поради изборите

Образувани са и 859 преписки

Двама служители на реда едвам удържат лагерите да не се сбият в допълнение. От Министерство на вътрешните работи разясниха, че поради сбиването по-късно на мястото са били изпратени още трима служители на реда, които са прекратили спора. Мъжът, почнал разпрата, е отведен в началото в кметството в село Поройно, а по-късно в Дулово, предизвестен е да не нарушава публичния ред и е освободен.

При произшествието няма потърпевши, нито арестувани. Не е формирано и досъдебно произвеждане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР