Ботик ван де Зандсхулп се превърна в откритието на миналата

...
Ботик ван де Зандсхулп се превърна в откритието на миналата
Коментари Харесай

Никога не е късно: Манарино върза ,,геврек на световния №23 и е финалист в Уинстън Сейлъм!

Ботик ван де Зандсхулп се трансформира в откритието на предходната година, откакто точно на кортовете в Съединени американски щати нидерландецът блесна на огромната сцена и употребява това като трамплин нагоре в кариерата си, с цел да се изкачи с над 100 позиции в ранглистата за последните 12 месеца до рекордното си 23-то място в подреждането. През тази седмица в навечерието на US Open той се включи на шампионата в Уинстън Сейлъм и доближи полуфиналите, където го очакваше ветеранът Адриан Манарино, който в първия кръг на конкуренцията избави три мачбола, преди да завоюва. 34-годишният французин за следващ път в своята кариера потвърди, че не би трябвало да бъде отписван при надпреварите на твърда настилка и върза,,геврек " на по-високоранкирания си противник по пътя към триумфа с 6:0 6:4, с помощта на който се класира за финала в щата Северна Каролина, а от трофея го дели само спечелилият всред Ласло Джере и Марк-Андреа Хюслер.

Френският левичар през цялото време на дуела одобри извънредно отбранителна роля и даде самодейността на Ван де Зандсхулп, който в опитите си да е нападателен, постоянно не намираше очертанията на корта и ветеранът взе удобен задатък от два пробива при 4:0. Манарино все по този начин решително трупаше точки на сметката си, до момента в който нидерландецът позволи цели 16 непредизвикани неточности за шест гейма и разумно станахме очевидци на,,геврек " в интерес на международния номер 65.

Във втората част втория подложен в схемата се разписа в резултата за първи път, а с това му деяние сервиращите взеха надзор над протичащото се в щата Северна Каролина. Първи проблеми на лично подаване имаше пред 34-годишният французин, който обаче опази сервиса си даже от брейкбол и на собствен ред употребява импулса в играта си, с цел да осъществя пробив с решаващо значение в деветия гейм, който броени минути по-късно му донесе популярната победа, пристигнала за малко над час на корта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР